PCI

In elke parochiekern is een PCI actief. Een PCI maakt het mogelijk hulp te bieden aan hen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Naastenliefde

Caritas is naastenliefde, dus zorg voor de armen in de breedste zin des woords. Een christelijke opdracht waaraan in onze parochie al sinds lange tijden invulling wordt gegeven.

Doelstelling

Het bestuur wil vanuit het christelijk geloof gestalte geven aan de opdracht van de kerk om dienstbaar te zijn bij maatschappelijke noden. Wij doen dit door mensen in nood materieel en/of financieel te ondersteunen. Daardoor hopen wij bij te dragen aan het bevorderen van de sociale rechtvaardigheid.

PCI Kernen

In onze parochie zijn vijf geloofsgemeenschappen met een PCI. Zij zetten zich in voor de mensen en groepen mensen uit de gemeenten in de parochie, die een financieel steuntje kunnen gebruiken en bij activiteiten voor zieken en eenzamen.

Binnen de parochie wordt gesproken over een fusie tussen de vijf PCI-en op termijn. Waarbij we nadrukkelijk willen blijven zorgen voor de lokale nabijheid en voor de lokale noden

Acute financiële nood

Mensen in acute financiële nood kunnen allereerst gebruik maken van de regelingen die de overheid hiervoor heeft. Voldoen die niet, dan kan de PCI uitkomst bieden. De PCI-en werken samen met de gemeente en de protestantse diaconieën.

Contact

Voor contact met de PCI kan men mailen naar het lokale secretariaat van de parochiekern.