Pastoraat is zorg voor mensen vanuit ons geloof in Jezus Christus.

Als gemeenschap willen we het geloof uitdragen en dienstbaar zijn aan het realiseren van het Koninkrijk van God. Dit doen we door plaatsen van ontmoeting te bieden, waar vreugde en nood gedeeld kunnen worden en waar mensen naar elkaar omzien.

We bouwen onze gemeenschap op de drie pijlers samen leren, samen vieren en samen dienen.
In de liturgie komt de gemeenschap vierend samen rond de Heer. Binnen de parochie zijn er vele vormen van liturgisch vieren.

De catechese, het samen leren, is gericht op geloofscommunicatie. Het gaat hierbij, naast het geloof van de Kerk ook om de eigen persoonlijke beleving van het geloof.

Het samen dienen vindt plaats in de diaconie of caritas en bestaat uit het ledigen van de noden in de samenleving, uit liefde voor elkaar. De diaconale grondhouding van de parochianen vindt haar basis in de diaconale parochie. Het pastorale team is verantwoordelijk voor het gehele pastoraat.

Pastoraatsgroepen zijn het eerste aanspreekpunt voor pastorale zaken (leren, dienen, vieren). Ze zijn het aanspreekpunt voor parochianen en vrijwilligers die betrokken zijn bij de geloofsgemeenschap en tevens aanspreekpunt voor de leden van het pastorale team.