In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

De Morgenster 2018-5

November 2018

Geloofsgesprek binnen pastoraal team

Terugblik jubileumviering Onze Lieve Vrouw Geboorte Berkel

Bekijk

De Morgenster 2021-7

december 2021

Kerstmis

Actie Kerkbalans

Onder voorbehoud

 

 

 

 

Bekijk

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Advent

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

 

 

 

Bekijk
Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens huwelijksvieringen.
Vivace is een gemengd koor bestaande uit ca. 35 enthousiaste leden.

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Advent

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

 

 

 

Bekijk

De Morgenster 2019-5

Juli 2019

Eten en Ontmoeten: hartvewarmend

Eerste Heilige Communie: vieringen in de kernen

Pastor Bracco Gartner heeft afscheid genomen

Bekijk

De Morgenster 2019-1

Februari 2019

Geloofsgesprek

Wereldjongerendagen

Jaar van de Roepingen

Bekijk
 

VANAF NU WEKELIJKS EEN PASTORALE GEDACHTE OP DEZE PAGINA

Geachte mede-gelovigen,

Door de anti-corona-maatregelen kunnen veel bijeenkomsten en afspraken niet doorgaan. Zo heb ik vandaag alleen voor vanavond een afspraak in mijn agenda staan om de kerstvieringen voor de vijf parochiekernen op elkaar af te stemmen. Mijn weekendpreek heb ik eerder deze week al gemaakt. Daardoor is er vandaag tijd om weer eens deze pagina op de website te gaan bijwerken. Ik heb me voorgenomen om de komende maanden wekelijks een klein artikeltje hier op te zetten over wat me bezighoudt.

Op dit moment is dat natuurlijk de geadviseerde terugschaling naar 30 kerkgangers. Aanstaande zondag heeft Pijnacker de uitgestelde Eerste Heilige Communieviering. We gaan natuurlijk niet op het allerlaatste moment opnieuw cancelen. We nemen alle huidige voorzorgsmaatregelen in acht en minister Grapperhaus mag zelf komen controleren. Binnen de katholieke kerken hebben de protocollen van de Nederlandse bisschoppen de afgelopen maanden goed gewerkt en en zijn geen uitbraken van Corona vanuit kerkdiensten bekend. Dus heb ik alle ouders, werkgroep en betrokkenen in Pijnacker gerustgesteld en gezegd dat we eventuele nieuwe maatregelen zondagmiddag na afloop van die Eerste Heilige Communieviering laten ingaan.

Er is geen bezwaar tegen dat kerkgangers mondkapjes dragen en niemand is verplicht naar deze viering te komen. Wie alle risico's wil uitsluiten kan thuis via een livestream de dienst volgen.

Mijn leus in deze Corona-crisis is: NIET BANG ZIJN, WEL VOORZICHTIG. Je kunt niet zonder risico's leven. Als u alle risico's wilt uitsluiten, dan moet u niet meer uit huis komen, want elk jaar vallen er nog bijna 600 dodelijke slachtoffers in het verkeer en 20.000 (!!) gewonden. Dat zijn er 56 per dag. 

Die verkeersslachtoffers kunnen we overigens gemakkelijker voorkomen dan de besmetting met corona: door ons aan de verkeersregels te houden, niet te hard te rijden, geen alcohol achter het stuur, geen mobieltjes achter het stuur in de hand, etc.

Hier zou de overheid ook strengere maatregelen kunnen nemen, want 180 km. per uur rijden gaat niet per ongeluk ongemerkt.

Lees ook eens mijn artikel https://www.internetpastoor.nl/herdenking-verkeersslachtoffers/

Pastoor Winfried Kuipers

Terug naar de vorige pagina

De dingen die u met elkaar gemeen hebt maken een relatie aangenaam. De verschillen maken haar interessant.