In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

De Morgenster 2018-5

November 2018

Geloofsgesprek binnen pastoraal team

Terugblik jubileumviering Onze Lieve Vrouw Geboorte Berkel

Bekijk
Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens huwelijksvieringen.
Verzorgde heel lang wekelijks de zang tijdens de Hoogmis op zondagmorgen. Momenteel zingt het koor een of twee keer per maand. Ook bij uitvaarten, avondwakes en jubilea is het koor actief.
Vivace is een gemengd koor bestaande uit ca. 35 enthousiaste leden.

De Morgenster 2019-5

Juli 2019

Eten en Ontmoeten: hartvewarmend

Eerste Heilige Communie: vieringen in de kernen

Pastor Bracco Gartner heeft afscheid genomen

Bekijk

De Morgenster 2019-1

Februari 2019

Geloofsgesprek

Wereldjongerendagen

Jaar van de Roepingen

Bekijk
 

Weer terug naar af. Wat nu?

Bij de nieuwe anti-coronamaatregelen denk ik allereerst aan al die mensen die hun werk verliezen en daarmee ook een stuk inkomen. Laten we voor hen bidden.

Zelf moet ik ook een aantal activiteiten uit mijn agenda strepen: vergaderingen, bijeenkomsten, afspraken. Ik ga dan maar wat meer op internet doen.

Het ergste is natuurlijk dat onze vieringen maar met 30 mensen gehouden kunnen worden. De anti-kerkelijke journalisten en politici die het geloof uit het publieke en sociale leven willen verdringen en achter de voordeur willen houden lachen in hun vuistje.

Maar laten we van de nood een deugd maken: we kunnen de zondag ook heiligen door thuis extra tijd te nemen voor bezinning, lezen van religieuze boeken, stil gebed en kijken naar religieuze programma's op TV of internet.

We zullen belangrijke vieringen gewoon door laten gaan, zoals Allerzielen en Kerstmis. Met livestream naar parochiezaal en huiskamer kunnen we toch met onze geloofsgemeenschap verbonden blijven.

 

pastoor Kuipers

Terug naar de vorige pagina
Tekstgrootte

Willekeurig nieuwsbericht

Kringvieringen

Kringvieringen 02 Oct 2020

Geen enkel probleem is ongrijpbaar. Zelfs denkbeeldige problemen zijn te overwinnen door juist te denken.