Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens huwelijksvieringen.
Verzorgde heel lang wekelijks de zang tijdens de Hoogmis op zondagmorgen. Momenteel zingt het koor een of twee keer per maand. Ook bij uitvaarten, avondwakes en jubilea is het koor actief.

Weer terug naar af. Wat nu?

Bij de nieuwe anti-coronamaatregelen denk ik allereerst aan al die mensen die hun werk verliezen en daarmee ook een stuk inkomen. Laten we voor hen bidden.

Zelf moet ik ook een aantal activiteiten uit mijn agenda strepen: vergaderingen, bijeenkomsten, afspraken. Ik ga dan maar wat meer op internet doen.

Het ergste is natuurlijk dat onze vieringen maar met 30 mensen gehouden kunnen worden. De anti-kerkelijke journalisten en politici die het geloof uit het publieke en sociale leven willen verdringen en achter de voordeur willen houden lachen in hun vuistje.

Maar laten we van de nood een deugd maken: we kunnen de zondag ook heiligen door thuis extra tijd te nemen voor bezinning, lezen van religieuze boeken, stil gebed en kijken naar religieuze programma's op TV of internet.

We zullen belangrijke vieringen gewoon door laten gaan, zoals Allerzielen en Kerstmis. Met livestream naar parochiezaal en huiskamer kunnen we toch met onze geloofsgemeenschap verbonden blijven.

pastoor Kuipers

Willekeurig nieuwsbericht