Vakantie

De afgelopen weken heb ik al mogen genieten van een ontspannende vakantie, al was het in Oostenrijk in de bergen maar tussen de 8 en 14 graden.

Ik heb daar wat gezien van het Oostenrijks kerkelijk leven. Dat steunt nog op tradities en feesten. Bij de kapelletjes langs de weg branden altijd kaarsen. Na de zondagsmis ging iedereen naar het aangrenzende kerkhof om er kaarsjes op te steken. In kleine dorpjes zag ik toch borden met foto's hangen van wel 15 tot 20 vormelingen.

Maar in de zondagsmis ontbraken toch ook de jongste generaties.

Ik wens iedereen die op vakantie gaat een hele mooie vakantie met oog voor Gods prachtige schepping, mooie ervaringen van gastvrijheid, inspiratie bij het bezoeken van plaatselijke kerken en kunst en fijne sociale contacten.

pastor Winfried Kuipers

P.s. tip: laat uw tablet thuis en zet uw mobieltje overdag uit.