In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

De Morgenster 2018-5

November 2018

Geloofsgesprek binnen pastoraal team

Terugblik jubileumviering Onze Lieve Vrouw Geboorte Berkel

Bekijk

De Morgenster 2019-5

Juli 2019

Eten en Ontmoeten: hartvewarmend

Eerste Heilige Communie: vieringen in de kernen

Pastor Bracco Gartner heeft afscheid genomen

Bekijk

De Morgenster 2019-1

Februari 2019

Geloofsgesprek

Wereldjongerendagen

Jaar van de Roepingen

Bekijk
 

Alphacursus

De gratis Alpha-cursus is een laagdrempelige oecumenische cursus over de kernpunten van het geloof. Tijdens de cursusavonden draait alles om ontmoeting, uitleg en gezamenlijke gesprekken. Elke bijeenkomst begint met een gezamenlijke maaltijd om elkaar beter te leren kennen. Daarna volgt een inleiding op het wekelijks veranderde thema (een uitgangspunt van het christelijk geloof). Aansluitend is er gelegenheid om onder leiding van een gespreksleider in kleine groepen de eigen gedachten uit te wisselen. Alle vragen die in u leven en aansluiten op het gekozen thema kunnen gesteld worden. Het uiteindelijke doel van de Alpha-cursus is dat mensen tot een levende relatie met God door Jezus Christus komen. De deelnemers aan een Alpha-cursus gaan op weg. Zij gaan op zoek naar de betekenis van het christelijk geloof.

Voor wie?

De Alpha-cursus is er voor jong en ‘oud’ en dus toegankelijk voor iedereen. Bijvoorbeeld voor mensen die iets meer willen weten van het christelijk geloof, die pas christen zijn geworden of die hun wortels van hun geloof (nog) eens willen doornemen.

Dit jaar, 2020, gaat de Alpha niet door.

We hopen volgend jaar een nieuwe Alpha cursus op te starten.

 

Terug naar de vorige pagina
Tekstgrootte

Willekeurig nieuwsbericht

Beiroet vraagt om uw hulp

Beiroet vraagt om uw hulp 08 Aug 2020

Geen enkel probleem is ongrijpbaar. Zelfs denkbeeldige problemen zijn te overwinnen door juist te denken.