In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

De Morgenster 2018-5

November 2018

Geloofsgesprek binnen pastoraal team

Terugblik jubileumviering Onze Lieve Vrouw Geboorte Berkel

Bekijk

De Morgenster 2019-5

Juli 2019

Eten en Ontmoeten: hartvewarmend

Eerste Heilige Communie: vieringen in de kernen

Pastor Bracco Gartner heeft afscheid genomen

Bekijk

De Morgenster 2019-1

Februari 2019

Geloofsgesprek

Wereldjongerendagen

Jaar van de Roepingen

Bekijk
 

Alphacursus

De gratis Alpha-cursus is een laagdrempelige oecumenische cursus over de kernpunten van het geloof. Tijdens de cursusavonden draait alles om ontmoeting, uitleg en gezamenlijke gesprekken. Elke bijeenkomst begint met een gezamenlijke maaltijd om elkaar beter te leren kennen. Daarna volgt een inleiding op het wekelijks veranderde thema (een uitgangspunt van het christelijk geloof). Aansluitend is er gelegenheid om onder leiding van een gespreksleider in kleine groepen de eigen gedachten uit te wisselen. Alle vragen die in u leven en aansluiten op het gekozen thema kunnen gesteld worden. Het uiteindelijke doel van de Alpha-cursus is dat mensen tot een levende relatie met God door Jezus Christus komen. De deelnemers aan een Alpha-cursus gaan op weg. Zij gaan op zoek naar de betekenis van het christelijk geloof.

Voor wie?

De Alpha-cursus is er voor jong en ‘oud’ en dus toegankelijk voor iedereen. Bijvoorbeeld voor mensen die iets meer willen weten van het christelijk geloof, die pas christen zijn geworden of die hun wortels van hun geloof (nog) eens willen doornemen.

Wanneer en waar?

Donderdagavond 17 september 2020 om 20.00 uur start er voor de 21ste keer in Nootdorp een Alpha. Tijdens tien interactieve en gezellige bijeenkomsten en een zaterdag ontdekt u wat het christelijk geloof inhoudt. De data van de avonden zijn 24 september 1, 8, 15, 22 en 29 oktober en 5, 12, 19 en 24 november en zaterdag 31 oktober. Stel al uw vragen en praat met andere deelnemers door over vijftien inspirerende onderwerpen. De eerste avond is geheel vrijblijvend, daarna kunt u beslissen of u door wilt gaan of niet. Alpha is geschikt voor iedereen die op zoek is naar de zin van het leven. Alpha wordt gegeven in een ongedwongen en open sfeer. Iedereen is welkom! Deelname aan deze Alpha is gratis. De informatie-avond is in de Pastorie van de Bartholomeuskerk aan de Veenweg 36 te Nootdorp.

Mail voor meer informatie over Alpha of neem contact op met Jan Bunnik tel.nr. 06-5141 0087

Begeleiding en vrijwillige bijdrage

De inleidingen worden verzorgd door een aantal inspirerende sprekers en de avond wordt verder begeleid door de leden van het Alphateam.

Voor de maaltijden mag u een vrijwillige bijdrage geven.

Meer informatie:

  • Algemene infomatie over de Alpha-cursus.
  • De informatie-avond en de daarop volgende 10 cursusavonden worden gegeven in de pastorie aan de Veenweg 36 in Nootdorp.
Terug naar de vorige pagina
Tekstgrootte

De dingen die u met elkaar gemeen hebt maken een relatie aangenaam. De verschillen maken haar interessant.