In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

De Morgenster 2018-5

November 2018

Geloofsgesprek binnen pastoraal team

Terugblik jubileumviering Onze Lieve Vrouw Geboorte Berkel

Bekijk
 

Wereldjongerendagen

De wereldjongerendagen (WJD) zijn het grootste jongerenevenement ter wereld. Honderdduizenden jongeren uit de hele wereld komen samen om het katholieke geloof te vieren. WJD betekent dan ook: nieuwe vrienden maken, nieuwe culturen leren kennen, feest vieren, samen de eucharistie beleven, je grenzen verleggen en vooral heel veel gezelligheid. Het belooft een ervaring te worden om nooit te vergeten. 

Paus Franciscus noemt Maria een voorbeeld voor jongeren. De paus nodigt je uit om zich het verleden te herinneren, moed te hebben in het heden en hoop voor de toekomst. Daarom koos hij voor de WJD het thema: 'Zie de dienstmaagd des Heren; mij geschiede naar uw woord.' 

De WJD zijn van 22 tot 27 januari 2019 en vindt plaats in Panama Stad tijdens de lokale zomerperiode. Drie ochtenden is er een Nederlands programma. In de middagen en avonden: jongerenfestival met muziek, theater, geloofsgesprekken en nog veel meer. Hoogtepunten zijn de verwelkoming van de paus, de kruisweg, de avondwake onder de sterrenhemel van Panama, en de indrukwekkende slotviering met paus Francisus en honderduizenden jongeren. 

Ben jij tussen de 18 t/m 30 jaar? Geef je dan nu hier op.  De WJD is een katholiek evenement, maar jongeren van alle geloofsovertuigen zijn van harte welkom.

 

Panama-WJD-2019.jpgDe afbeelding hiernaast is het officiële logo voor de WJD 2019. Daaronder worden de verschillende elementen van het logo uitgelegd. Wat vind jij van het nieuwe logo?

 

Terug naar de vorige pagina
Tekstgrootte

Humor is veruit de meest bijzondere activiteit van onze hersenen.