In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

De Morgenster 2018-5

November 2018

Geloofsgesprek binnen pastoraal team

Terugblik jubileumviering Onze Lieve Vrouw Geboorte Berkel

Bekijk
Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens huwelijksvieringen.
Verzorgde heel lang wekelijks de zang tijdens de Hoogmis op zondagmorgen. Momenteel zingt het koor een of twee keer per maand. Ook bij uitvaarten, avondwakes en jubilea is het koor actief.
Vivace is een gemengd koor bestaande uit ca. 35 enthousiaste leden.

De Morgenster 2019-5

Juli 2019

Eten en Ontmoeten: hartvewarmend

Eerste Heilige Communie: vieringen in de kernen

Pastor Bracco Gartner heeft afscheid genomen

Bekijk

De Morgenster 2019-1

Februari 2019

Geloofsgesprek

Wereldjongerendagen

Jaar van de Roepingen

Bekijk
 

Misdienaars

Het eerste wat Jezus deed, toen Hij begon met het vertellen van zijn boodschap, was het bij elkaar roepen van twaalf apostelen. Jezus wilde meteen laten zien dat je niet in je eentje kunt geloven. Daar heb je andere mensen voor nodig. 

Na de dood en verrijzenis van Jezus gingen de apostelen door met het vertellen over hun leermeester. Ook gingen ze meteen groepen vormen, die regelmatig samenkwamen. Op die bijeenkomsten werd wat Jezus gezegd had, doorverteld. Men ging samen rond een tafel zitten en deed wat Jezus had gevraagd om steeds weer te doen: aan Hem blijven denken, het brood breken en delen in zijn Naam. 

Uit die eerste groep christenen is de kerk gegroeid. De kerk werd steeds groter. Er kwamen grote kerkgebouwen en iedereen kon dus niet meer rond één tafel staan. Daarom zijn mensen zoals jij (misdienaar) nodig, die aan de altaartafel andere christenen vertegenwoordigen. Ook help je als misdienaar mee, om van die samenkomst een mooie en plechtige viering te maken. Een misdienaar helpt de pastor tijdens de viering en is dus heel belangrijk.

In onze parochie hebben we ruim 25 misdienaars. De jongste is 9 jaar. Elk jaar hebben we ook een misdienaarsdag. Dan gaan we samen erop uit. Afgelopen keer zijn we naar Sealife en GlowGolf gegaan. Wil je meer informatie? Of wil je misdienaar worden? Geef je dan hier op. 

DSC_0084.JPG

 

Terug naar de vorige pagina
Tekstgrootte

Willekeurig nieuwsbericht

Even voorstellen

Even voorstellen 12 Jan 2019

Humor is veruit de meest bijzondere activiteit van onze hersenen.