Jeugdkamp

Het Jeugdkamp is een nieuwe parochiële  activiteit voor jongeren in de leeftijdscategorie 11 tot en met 15 jaar. Voor de vormelingen is het Jeugdkamp een verplicht onderdeel in hun vormseltraject. Verder zijn ook alle andere tieners welkom op het kamp, ongeacht hun etniciteit, gender en mate van geloof.

Het Jeugdkamp vindt in het najaar plaats en duurt drie dagen. Het kampprogramma richt zich zowel op de vormelingen, als op de niet-vormelingen. Een belangrijk aspect in het kampprogramma is het samen optrekken met elkaar waarbij we niet alleen ons geloof belijden, maar het daadwerkelijk ook praktiseren: samen eten, samen delen, samen bidden, naar elkaar omkijken etc. Uiteraard staan er ook ontspannende activiteiten op het kampprogramma, maar het zwaartepunt ligt beslist op het inhoudelijke kant van het geloof en de geloofsbeleving. Het doel van het kamp is dat onze jongeren van de parochie Christus Koning het geloof gaan ontdekken om vervolgens als groep hetzij individu verder kan gaan in zijn/haar geloofsontwikkeling.

Het thema van het Jeugdkamp anno 2017 was 'Iedereen is anders' en in dat kader hebben we ons verdiept in discipelschap en de werking van de Heilige Geest. We hadden 38 deelnemers en 14 begeleiders.

De kampleiding van 2017

Webp.net-resizeimage.jpg