Beraad van Kerken

Al een aantal jaren werken de Protestantse Gemeente en Rooms Katholieke Kerk in Pijnacker samen in het Beraad van Kerken Pijnacker.

De Gereformeerde Kerk vrijgemaakt is daar later bij aangeschoven. Ook de Morgenstond Gemeente werkt mee aan een aantal activiteiten van het Beraad.

De samenwerking krijgt gestalte in de volgende activiteiten:

• Ieder jaar is er in de maand januari een landelijke “Week van het Gebed voor de Eenheid van de Christenen”. Aan het begin van deze week werken vertegenwoordigers van de verschillende kerken mee aan de liturgie van elkaars kerkdiensten. Aan het eind van de week vindt er een gezamenlijke kerkdienst plaats.
  • In de tijd van de Oranjefeesten organiseert het Beraad van Kerken een tentdienst met de naam Anders Oranje. Een dienst met veel opwekkende liederen en een boeiende spreker.
  • Op 4 mei leggen vertegenwoordigers van het Beraad van Kerken namens deze kerken een bloemstuk bij het herdenkingsmonument voor de gevallenden tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland en Indië.
  • In juni krijgt de samenwerking van de kerken gestalte op de jaarmarkt. Met informatie en spel voor jong en oud wordt de aandacht voor de kerken gevraagd.
  • In de maand juni werd er voor het eerst in 2015 een Kerkennacht georganiseerd met tal van interessante activiteiten in alle kerken, die betrokken zijn bij het Beraad.

Contactpersonen voor het Beraad van Kerken zijn:

Voorzitter: Gerrie Hobbelman 015-3696313

Secretaris: Eleen Kranenburg eleenkranenburg@skpnet.nl

Penningmeester: Jos Arends arendsjb@hotmail.com

Willekeurig nieuwsbericht

Buffet voor vrijwilligers

Buffet voor vrijwilligers 15 Jun 2019

Humor is veruit de meest bijzondere activiteit van onze hersenen.