In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

De Morgenster 2018-5

November 2018

Geloofsgesprek binnen pastoraal team

Terugblik jubileumviering Onze Lieve Vrouw Geboorte Berkel

Bekijk

De Morgenster 2019-5

Juli 2019

Eten en Ontmoeten: hartvewarmend

Eerste Heilige Communie: vieringen in de kernen

Pastor Bracco Gartner heeft afscheid genomen

Bekijk

De Morgenster 2019-1

Februari 2019

Geloofsgesprek

Wereldjongerendagen

Jaar van de Roepingen

Bekijk
 

Alpha cursus

 De gratis Alpha-cursus is een laagdrempelige oecumenische cursus over de kernpunten van het geloof. Tijdens de cursusavonden draait alles om ontmoeting, uitleg en gezamenlijke gesprekken.

Elke bijeenkomst begint met een gezamenlijke maaltijd om elkaar beter te leren kennen. Daarna volgt een inleiding op het wekelijks veranderende thema (een uitgangspunt van het christelijk geloof). Aansluitend is er gelegenheid om onder leiding van een gespreksbegeleider in kleine groepen de eigen gedachten uit te wisselen. Alle vragen die in u leven en aansluiten op het gekozen thema kunnen gesteld worden.

Voor wie?

De Alpha-cursus is er voor jong en ‘oud’ en dus toegankelijk voor iedereen. Bijvoorbeeld voor mensen die iets meer willen weten van het christelijk geloof, die pas christen zijn geworden of die hun wortels van hun geloof (nog) eens willen doornemen.

Wanneer en waar?

De informatie-avond vindt plaats op donderdagavond 19 september 2019 om 20.00 uur tot 22.00 uur.

In totaal zijn het 10 cursusavonden op de donderdagavond van 18.30 tot 21.30 uur, plus een zaterdag.

De informatie-avond en de daarop volgende 10 cursusavonden worden gegeven in de pastorie aan de Veenweg 36 in Nootdorp te weten op 26 september, 3, 10, 17, 24 en 31 oktober en 7, 14, 21 en 26 november 2019. De zaterdag is 2 november.

Een beknopte omschrijving van thema’s in deze cursus

Wie is Jezus? Waarom stierf Jezus? Hoe kun je geloven? Bijbel lezen, waarom en hoe? Bidden, waarom en hoe? Wie is de Heilige Geest? Hoe zit het met de kerk? Etc…….

Begeleiding en vrijwillige bijdrage

De inleidingen worden verzorgd door een aantal inspirerende sprekers en de avond wordt verder begeleid door de leden van het Alphateam. Voor de maaltijden mag u een vrijwillige bijdrage geven.

Verdere informatie vindt u hier

Voor vragen of telefonisch aanmelden kunt u contact opnemen met Jacinta Bunnik, telefoonnummer: 06-45647007. U kunt zich ook hier aanmelden.

Terug naar de vorige pagina
Tekstgrootte

Willekeurig nieuwsbericht

Uitvaarten

Uitvaarten 21 Mar 2020

Geen enkel probleem is ongrijpbaar. Zelfs denkbeeldige problemen zijn te overwinnen door juist te denken.