In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

De Morgenster 2018-5

November 2018

Geloofsgesprek binnen pastoraal team

Terugblik jubileumviering Onze Lieve Vrouw Geboorte Berkel

Bekijk

Tarieven kerkelijke diensten 2023

https://www.parochiechristuskoning.nl/download_file/view/3955/938

Tarieven zalen 2023

Morgenster 2023-4

juli 2023

ZOMER

met o.a. een reisverslag van de Pinksternoveen fietstocht; de geslaagde fusie van de PCI-en; nieuwe data voor Eten Ontmoeten Hartverwarmend; de voortgang rond het pastoraal beleidsplan; de eucharistieviering waarin pastor Max Kwee wordt gepresenteerd en natuurlijk nieuws en artikelen uit de parochiekernen. 

 

 

 

Bekijk

De Morgenster 2021-7

december 2021

Kerstmis

Actie Kerkbalans

Onder voorbehoud

 

 

 

 

Bekijk

Morgenster 2023-3

mei 2023

SAMEN

Hemelvaart

Pinksternoveen

Pinksteren

Lintjesregen

 

 

 

Bekijk

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Advent

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

 

 

 

Bekijk
Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens vieringen in de Keijzershof.
Vivace is een gemengd koor bestaande uit ca. 35 enthousiaste leden.

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Advent

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

 

 

 

Bekijk

De Morgenster 2019-5

Juli 2019

Eten en Ontmoeten: hartvewarmend

Eerste Heilige Communie: vieringen in de kernen

Pastor Bracco Gartner heeft afscheid genomen

Bekijk

De Morgenster 2019-1

Februari 2019

Geloofsgesprek

Wereldjongerendagen

Jaar van de Roepingen

Bekijk
 

Ontdek onze kern

Een korte ontdekkingstocht van de kern Pijnacker.

Pijnacker-ontdek-1-Kerk.jpg De kerk is een van de weinige kerken uit de negentiende eeuw die in neoromaanse stijl is gebouwd. Deze stijl is te herkennen aan de volop aanwezige ronde bogen boven ramen en muren.
Pijnacker-ontdek-2-Nieuwe-altaartafel.jpg Ook het meubilair is in die stijl gemaakt. De architect is A.C. Bleys, een leerling van Cuypers.
Pijnacker-ontdek-2a-Pastorie.jpg Het gebouw is samen met de pastorie een rijksmonument.
keienpad overzicht.jpg  

Tijdens het 125-jarig jubileumjaar van de H. Joannes de Dooperkerk te Pijnacker in juni 2017 is een meditatief keienpad aangelegd op het kerkterrein. Het openbare pad is voor iedereen toegankelijk en bedoeld om een meditatieve wandeling te maken langs diverse levensfases en om bewuster te genieten van de mooie tuin en het kerkgebouw.

Zie hier
Pijnacker-ontdek-4-H-Joannes-de-Dooper.jpg

Een houten beeld van de H. Joannes de Dooper ziet vanaf een hoog punt bij het zangkoor neer op de gehele kerk. Het beeld is ouder dan de kerk.

Pijnacker-ontdek-5-gebrandschilderde-ramen.jpg Het kerkgebouw en het meubilair zijn goed onderhouden. De sfeer is heel goed om tot rust en tot gebed te komen. De vijf gebrandschilderde ramen zijn heel bekend in de kunstwereld.
Pijnacker-ontdek-6-Huwelijk.jpg De kerk is een officiële trouwlocatie van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Een combinatie van burgerlijk huwelijk en daarna de kerkelijke inzegening is mogelijk.
Pijnacker-ontdek-7-Doop.jpg

De vieringen vinden plaats op woensdag, zaterdag (1x per 2 weken) en zondag. Om de twee weken is er een viering om 19.00 uur in Welzijnscentrum Keijzershof.

Eens in de maand kunnen op zondag kinderen worden gedoopt.

Pijnacker-ontdek-8-Patroonsfeest.jpg Jaarlijks wordt het feest van de patroon H. Joannes de Dooper rond 24 juni gevierd met een plechtige Eucharistie waaraan alle koren meewerken. Na afloop is er altijd een High Tea rond de kerk.
Pijnacker-ontdek-9a-2015-Dagkapel.jpg

In de pastorie is een sfeervolle dagkapel aanwezig. Deze is alle werkdagen open van 9:00 – 18:00 uur.

In de pastorie is ook het secretariaat gevestigd. Er is een werkkamer voor de pastoraal werker en een prachtige vergaderzaal die ook een rijksmonument is.

dagkapelnieuw2.jpg Interieur dagkapel
Pijnacker-ontdek-10-Prinsesje.jpg Tegenover de kerk ligt ’t Prinsesje. Dat is een gebouw wat momenteel verhuurd is aan het SKOP, de Stichting Katholiek Onderwijs Pijnacker.
Pijnacker-ontdek-11-Parochiehuis.jpg Naast de pastorie ligt het parochiehuis uit 1932. De benedenverdieping is verhuurd aan Small Steps Kinderopvang. De bovenverdieping wordt 's avonds gebruikt als repetitieruimte voor de koren en voor werkgroepen van de kerk.
Pijnacker-ontdek-12-RepetitieKinderkoorBelleNoci.jpg De bovenverdieping van het parochiehuis is 's avonds geheel beschikbaar voor koren.  Er is ook ruimte voor vergaderingen, cursussen en het vertonen van films. Deelnemers van de Alpha Follow Up komen hier regelmatig bijeen.
logo 2017.jpg

De kerk is in 1892 gebouwd. In 2017 vierden we het 125 jarig bestaan. We vierden dit uitgebreid met als motto: Kei van een kerk.

Via onze contactpagina op deze site kunt u in contact komen met personen in onze kern.
Belt u liever, bel dan het  secretariaat in Pijnacker. 

Terug naar de vorige pagina
Tekstgrootte

Humor is veruit de meest bijzondere activiteit van onze hersenen.