Ontdek onze kern

Een korte ontdekkingstocht van de kern Pijnacker.

Pijnacker-ontdek-1-Kerk.jpg De kerk is een van de weinige kerken uit de negentiende eeuw die in neoromaanse stijl is gebouwd. Deze stijl is te herkennen aan de volop aanwezige ronde bogen boven ramen en muren.
Pijnacker-ontdek-2-Nieuwe-altaartafel.jpg Ook het meubilair is in die stijl gemaakt. De architect is A.C. Bleys, een leerling van Cuypers.
Pijnacker-ontdek-2a-Pastorie.jpg Het gebouw is samen met de pastorie een rijksmonument.
keienpad overzicht.jpg

Tijdens het 125-jarig jubileumjaar van de H. Joannes de Dooperkerk te Pijnacker in juni 2017 is een meditatief keienpad aangelegd op het kerkterrein. Het openbare pad is voor iedereen toegankelijk en bedoeld om een meditatieve wandeling te maken langs diverse levensfases en om bewuster te genieten van de mooie tuin en het kerkgebouw.

Zie hier
Pijnacker-ontdek-4-H-Joannes-de-Dooper.jpg

Een houten beeld van de H. Joannes de Dooper ziet vanaf een hoog punt bij het zangkoor neer op de gehele kerk. Het beeld is ouder dan de kerk.

Pijnacker-ontdek-5-gebrandschilderde-ramen.jpg Het kerkgebouw en het meubilair zijn goed onderhouden. De sfeer is heel goed om tot rust en tot gebed te komen. De vijf gebrandschilderde ramen zijn heel bekend in de kunstwereld.
Pijnacker-ontdek-6-Huwelijk.jpg De kerk is een officiële trouwlocatie van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Een combinatie van burgerlijk huwelijk en daarna de kerkelijke inzegening is mogelijk.
Pijnacker-ontdek-7-Doop.jpg

De vieringen vinden plaats op woensdag, zaterdag (1x per 2 weken) en zondag. Om de twee weken is er een viering om 19.00 uur in Welzijnscentrum Keijzershof.

Eens in de maand kunnen op zondag kinderen worden gedoopt.

Pijnacker-ontdek-8-Patroonsfeest.jpg Jaarlijks wordt het feest van de patroon H. Joannes de Dooper rond 24 juni gevierd met een plechtige Eucharistie waaraan alle koren meewerken. Na afloop is er altijd een High Tea rond de kerk.
Pijnacker-ontdek-9a-2015-Dagkapel.jpg

In de pastorie is een sfeervolle dagkapel aanwezig. Deze is alle werkdagen open van 9:00 – 18:00 uur.

In de pastorie is ook het secretariaat gevestigd. Er is een werkkamer voor de pastoraal werker en een prachtige vergaderzaal die ook een rijksmonument is.

Pijnacker-ontdek-9b-Interieur-Dagkapel.jpg Interieur dagkapel
Pijnacker-ontdek-10-Prinsesje.jpg Tegenover de kerk ligt ’t Prinsesje. Dat is een gebouw wat momenteel verhuurd is aan het SKOP, de Stichting Katholiek Onderwijs Pijnacker.
Pijnacker-ontdek-11-Parochiehuis.jpg Naast de pastorie ligt het parochiehuis uit 1932. De benedenverdieping is verpacht en daar komen verenigingen bijeen die niet aan de kerk verbonden zijn. Hier kunnen ook feesten en bijvoorbeeld condoleancebijeenkomsten op commerciële basis gehouden worden.
Pijnacker-ontdek-12-RepetitieKinderkoorBelleNoci.jpg De bovenverdieping van het parochiehuis is geheel beschikbaar voor onze koren. Zij repeteren daar. Er is ook ruimte voor vergaderingen en het vertonen van films. Oud-deelnemers van de Alfacursus komen hier regelmatig bijeen.
logo 2017.jpg

De kerk is in 1892 gebouwd. In 2017 vierden we het 125 jarig bestaan. We vierden dit uitgebreid met als motto: Kei van een kerk.

Via onze contactpagina op deze site kunt u in contact komen met personen in onze kern.
Belt u liever, bel dan het  secretariaat in Pijnacker.

Willekeurig nieuwsbericht

Open Monumentendag

Open Monumentendag 28 Aug 2018

Humor is veruit de meest bijzondere activiteit van onze hersenen.