Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens huwelijksvieringen.
Verzorgde heel lang wekelijks de zang tijdens de Hoogmis op zondagmorgen. Momenteel zingt het koor een of twee keer per maand. Ook bij uitvaarten, avondwakes en jubilea is het koor actief.

Unieke kerstboom

11 december 2020 - Pijnacker

In Pijnacker staat op het Raadhuisplein een gehaakte kerstboom, van tien meter hoog.

Voor de boom poseren:

ds. Robert Stigter (PKN Delfgauw)

pastor Ton Halin (RK Joannes de Dooper)

ds. Carla Schoonenberg (PKN Ontmoetingskerk)

ds. Arien Treuren (PKN Dorpskerk)

ds. Jelke de Jong (PKN De Acker)

'Het is de grootste gehaakte kerstboom van de wereld', vertelt initiatiefnemer Oscar de Bruyn trots. Het was een hele warme zomerse dag in augustus toen Oscar de Bruyn in zijn eigenaar van de wolwinkel Pera Pasha de behoefte kreeg aan een project waarbij de mensen iets samen zouden doen. Zo kwam hij op het idee om een kerstboom te haken. Daarvoor deed hij een oproep aan zijn achterban op social media. Die gingen enthousiast aan de slag en ze haakten groene lapjes van twintig bij twintig centimeter. Deze worden granny's genoemd. De boom bestaat nu uit ruim drieduizend granny's. De omtrek van de boom is vijftien meter.

En het is niet zomaar een boom, maar een boom met een goed doel, Voedselbank Nederland. De gehaakte lapjes in de kerstboom zijn fictief te koop en de opbrengsten hiervan worden door de wolwinkel aan de Voedselbanken Nederland gedoneerd. 'De bovenste acht meter worden versierd met gehaakte en gebreide ornamenten. De onderste twee meter laten we leeg. Hier kunnen bezoekers van Pijnacker zelf een gehaakte of gebreide kerstbal ophangen', roept Oscar op.

1kerstboom 2020A.jpg

Humor is veruit de meest bijzondere activiteit van onze hersenen.