In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

De Morgenster 2018-5

November 2018

Geloofsgesprek binnen pastoraal team

Terugblik jubileumviering Onze Lieve Vrouw Geboorte Berkel

Bekijk

De Morgenster 2021-7

december 2021

Kerstmis

Actie Kerkbalans

Onder voorbehoud

 

 

 

 

Bekijk

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Advent

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

 

 

 

Bekijk
Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens vieringen in de Keijzershof.
Vivace is een gemengd koor bestaande uit ca. 35 enthousiaste leden.

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Advent

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

 

 

 

Bekijk

De Morgenster 2019-5

Juli 2019

Eten en Ontmoeten: hartvewarmend

Eerste Heilige Communie: vieringen in de kernen

Pastor Bracco Gartner heeft afscheid genomen

Bekijk

De Morgenster 2019-1

Februari 2019

Geloofsgesprek

Wereldjongerendagen

Jaar van de Roepingen

Bekijk
 

Pater Dries van den Akker overleden

08 november 2022 - Pijnacker

Op zondag 30 oktober 2022, de 46e verjaardag van zijn priesterwijding, is in Nijmegen pater Dries van den Akker s.j. op 77-jarige leeftijd overleden.

Hij was lid van de communauteit van Sint Jan Berchmans (Aqua Viva) in Nijmegen. Dries van den Akker werd geboren op 3 april 1945 in Delft. Hij begon het noviciaat in Mariëndaal op 7 september 1964 dat in mei 1966 naar Venlo verhuisde. Hij studeerde filosofie in Nijmegen en theologie in Amsterdam en Parijs. Hij ontving de priesterwijding in 1976 in Groningen. In 1977 studeerde hij af met een doctoraalscriptie over patristiek en catechese aan de KTHA in Amsterdam. In 1983 deed hij zijn laatste geloften.

Lesgeven zat hem in het bloed. Tijdens zijn studie theologie gaf hij godsdienstles in een basisschool in Amsterdam. Tussen 1976 en 1981 was hij godsdienstleraar in het Sint-Maartenscollege in Haren (Groningen). Toen voor een klas officieel lesmateriaal ontbrak, begon hij zijn leerlingen de oorsprong van hun voornamen te verklaren. Dat viel in goede aarde. Daaruit zou zijn uitgebreide verzameling ‘heiligen’ ontstaan, nu nog te vinden op een veel bezochte website.

Vanaf 1985 werd hij leraar levensbeschouwing in het Stanislascollege in Delft. Daar werkte hij mee aan het ignatiaans opvoedingsproject Hij was lid van het begeleidersteam van de Zaterdagmeditaties en Geestelijke Oefeningen en gaf vele Bijbelcursussen. In 2020 verscheen zijn boek ‘Ga anders denken’, over het Evangelie van Markus.

Tot aan zijn overlijden was hij redacteur van webmagazine ‘Ignis’. Na sluiting van de communiteit in Delft in 2017 ging hij naar het noviciaat in Birmingham. In januari 2022 verhuisde hij om gezondheidsredenen naar Aqua Viva in Nijmegen. Sint Andreas en de heiligen op zijn website zullen hem bij de hemelpoort verwelkomen. Wij bevelen hem in uw gebeden aan.

Verbonden in de Heer,

Marc Desmet SJ Regionale Overste 

Terug naar de vorige pagina
Tekstgrootte

Geen enkel probleem is ongrijpbaar. Zelfs denkbeeldige problemen zijn te overwinnen door juist te denken.