24 juni 2019 - Parochie Christus Koning, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Nootdorp en Ypenburg, Pijnacker

Tijdens een volle kerk ter gelegenheid van het Joannes de Dooperfeest heeft de parochie afscheid genomen van pastor Kees Bracco Gartner. Hij moet wegens de ziekte van Parkinson noodgedwongen zijn werk stoppen.

Pastor Kuipers sprak namens het team zijn grote waardering voor de inzet van pastor Kees uit. Hij was werkzaam in onze parochie vanaf 1 januari 2010. Pastor Kuipers noemde o.a.  zijn werk als portefeuillehouder catechese. Dankzij pastor Kees is het locatiepastoraat ingevoerd. Hij werd zelf locatiepastor voor Pijnacker en had goede oecumenische contacten. Pastor Kuipers overhandigde hem twee boeken, een eigentijds boek van Henri Nouwen en een antiek boek uit 1750 in het oud duits over een kerkleraar en beroemd spreker, predikant.

Pastor Kuipers wenste Kees en zijn vrouw, die hij dankte voor de ondersteuning al die jaren, een gezegende toekomst toe, waarna een luid applaus van de aanwezige parochianen volgde. Kerkgangers luisterden altijd graag naar zijn goed doordachte preken.

Mocht u de laatste preek van Pastor Bracco Gartner willen afluisteren, dan kan dat hier.