Nieuwe beheerder begraafplaats

02 februari 2018 - Pijnacker

Met ingang van januari is Edward van der Helm van Van Der Helm uitvaartzorg uit Pijnacker-Nootdorp de nieuwe beheerder van de parochiële begraafplaats aan de Meidoornlaan te Pijnacker.Hij is daarmee ingegaan op een verzoek van de locatieraad van de H. Joannes de Dooperkerk. Van der Helm is in Nootdorp al beheerder van de parochiële begraafplaats achter de H. Bartholomeuskerk.

Edward van der Helm is verheugd over de nieuwe samenwerkingsovereenkomst: “Het motto van Van Der Helm uitvaartzorg is ‘want met afscheid begint een herinnering’. Het beheren van de begraafplaatsen in Nootdorp en nu dus Pijnacker past daar perfect bij. Wij willen rouwenden en nabestaanden zoveel mogelijk zorg uit handen nemen. Al vanaf ons eerste contact werken we aan een waardevolle herinnering. Een uiteindelijke, passende plek op de begraafplaats of in het columbarium na een begrafenis of crematie is daarbij uiteraard van het grootste belang.”

In de afgelopen maanden heeft de begraafplaats een metamorfose ondergaan, een groot deel van de algemene graven zijn geruimd, de indeling is veranderd en het is nu ook mogelijk om te begraven in een particulier graf.

Op de begraafplaats werden tot op heden alleen algemene graven uitgegeven waarvan de rusttermijn 20 jaar was, waar 3 personen zonder relationele verbintenis in begraven werden en welke na deze rusttermijn geruimd zouden mogen worden. Vele graven zijn veel langer in takt gebleven dan die 20 jaar, sommige waren zelfs ouder dan 40 jaar, maar nu was het dan toch zover dat er plaatsen vrij gemaakt moesten worden.

Na de ruiming zijn alle resten verzameld in een verzamelgraf op een apart gedeelte van de begraafplaats. Dit gedeelte van de begraafplaats zal, ter nagedachtenis aan een ieder ooit begraven in de geruimde graven, worden gemarkeerd met een monument en een plaats worden van bezinning en herinnering.

De tarieven vindt U hier.

Informatie over de begraafplaats, het bespreken van bijzetting of het plaatsen van grafmonumenten en dergelijke: Van Der Helm Uitvaartzorg, Veenweg 14, 2631 CL Nootdorp, telefoon 015-310 16 43 / 06-312 110 57