FF Anders Schatrijk! – vrijwilligers gezocht

08 oktober 2019 - Pijnacker

Ook dit jaar worden en in de herfstvakantie de FF Anders dagen georganiseerd en hopen we weer heel veel kinderen uit Pijnacker en omgeving welkom te heten!

Uiteraard kunnen we niet zonder enthousiaste leiding, om er samen met de kinderen een groot feest van te kunnen maken. Misschien kunnen jullie helpen of kennen jullie een leuke tiener of iemand anders die zoiets leuk zal vinden. Tieners kunnen ook helpen als maatschappelijke stage.

Hieronder alle informatie op een rij:

De FF Anders dagen zijn dit jaar op donderdag 24 en vrijdag 25 oktober vanaf 9.30 uur. Wij vragen de helpende mensen om om 8.45 uur aanwezig te zijn i.v.m. de laatste instructies en gezamenlijk gebed voordat wij beginnen. Donderdag duurt tot 12 uur, vrijdag is inclusief eten (dit jaar broodje knakworst), daarom duurt deze ochtend tot 13.00 uur. Na afloop vragen we mensen die kunnen nog te helpen met het opruimen. Als je maar een paar uurtjes kan komen, is het ook welkom!

Laat ons weten, wij vinden vast wel een leuk klusje voor jou.

Op woensdagavond 23 oktober gaan wij de zalen van de Ontmoetingskerk versieren en de spullen klaarleggen. Ook daarvoor hebben we helpende handen nodig.

De weettekst van deze keer is: Jij bent zo kostbaar in mijn ogen, zo waardevol, en ik houd zo veel van jou (en dat zegt God tegen jou: wauw!) Jesaja 43, vers 4 (aangepast) Het thema dit jaar is ‘SchatRijk!’. Het doel van deze 2 dagen is dat de kinderen leren/zich herinneren dat het geloof in Jezus Christus de grootste schat op aarde en van eeuwige waarde is en dat God, de Maker van het heelal heeft ieder van ons gemaakt om iets van Zijn grote liefde te weerspiegelen. Op donderdag duiken we in het verhaal van de schepping en op vrijdag gaan we aan de slag met het verhaal van de verloren munt uit Lucas 15:8-10. De Bijbeltekst die de kinderen gaan leren staat rechts bovenaan deze brief.

Het themalied dat de kinderen gaan zingen op deze ochtenden is hier

Dit jaar gaan we na een korte gezamenlijke opening de kinderen in 4 leeftijdgroepen voor de vertelling, knutsels en andere onderdelen splitsen – als je wil een groepje kinderen begeleiden, kan je alvast aangeven welke leeftijd (4-6; 7-8; 9-10 of 11-12 jaar) heeft jouw voorkeur.

De locatie is hetzelfde als vorige jaren, De Ontmoetingskerk.

Voor meer informatie over deze dagen, ben je van harte uitgenodigd voor de medewerkers avond op woensdagavond 16 oktober. Vanaf 19.15 ben je dan in de Ontmoetingskerk welkom voor een kopje koffie of thee en tussen 19.30 en 21.30 uur krijg je dan uitleg over het programma, het thema, leren we samen het themalied en gaan we de knutsels voorbereiden.

Houdt deze dagen alvast vrij in je agenda en laat ons weten als je kan helpen! Graag hier aanmelden of  015-3614884, 06-39352557. Willen jullie meteen opgeven of jullie kunnen naar de medewerkers avond komen?

Hartelijke groeten van, Fia Bergkamp, Helgamarie van der Welle, Jitka Bulthuis, Martine Bruggeman-Foussert en Trudy Kool

P.S. Kunnen jullie a.u.b. kijken of er bij jullie thuis een mooie schatkist, een versierde wandspiegel of (nep)sieraden en muntstukken liggen? Dat allemaal zal erg fijn zijn voor de versiering van de ruimtes in de Ontmoetingskerk. En kunnen jullie lege eierdozen voor 6 of 12 eieren verzamelen? Als mogelijk bij Jitka afleveren of naar de medewerkers avond brengen.