EHC zondag 30 juni

02 juli 2019 - Pijnacker

Op deze zonnige dag deden 18 communicanten de Eerste Heilige Communie in de Joannes de Dooperkerk te Pijnacker.

Na een goede voorbereidingstijd door Pastor Halin en de werkgroep, onder leiding van Maril en Melanie, was het eindelijk zover. Thema van de viering was Blijf dit doen! De kinderen liepen in een processie over het versierde Keienpad naar de kerk toe. De kerk was goed gevuld met ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, leerkrachten van de basisscholen en veel parochianen, die het grote feest allemaal mee wilden vieren. Tijdens de viering hadden de kinderen verschillende taakjes. Zij staken de kaarsen aan, zetten bloemstukken neer, dekten de tafel, spraken de voorbeden uit. Ook hadden zij in de voorbereidingstijd door het doen van kluisjes thuis en bij familie een mooi bedrag opgehaald voor een goed doel, de Stichting Jarige Job. Het moment, het ontvangen van de Eerste Heilige Communie, was best spannend! Alle mooie momenten zijn door een vakkundige fotograaf vastgelegd. Samen met koor Belle Noci werd het slotlied al staande op het priesterkoor uit volle borst gezongen.

Eveline, Wessel, Polle, Emma, Elisa, Francois, Jewel, Fien, Hugo, Piet, Anouk, Elin, Twan, Suze, Julian, Niels, Fleur en Fieke: allen van harte gefeliciteerd!