De Morgenster 2021-7

Allerzielen

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens huwelijksvieringen.

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

Deurcollecte Roepingenzondag

02 mei 2022 - Pijnacker

Elk jaar wordt op de Vierde Zondag van Pasen de Wereldgebedsdag voor Roepingen gehouden.

Op Roepingenzondag wordt gebeden om roepingen tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven.

Parochies en gemeenschappen in het bisdom Rotterdam sluiten zich hierbij aan. Het gewijde ambt is onmisbaar om Christus steeds voor ogen te houden in de gemeenschap van de Kerk. Roepingenzondag werd ingesteld in 1963 tijdens het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965).

De evangelielezing op Roepingenzondag is Johannes 10, 11-18. Hierin zegt Jezus: “Ik ben de goede herder. De goede herder geeft zijn leven voor zijn schapen”. Volgend weekend, 7 en 8 mei, wordt in de kerken een deurcollecte gehouden voor het roepingenwerk. In het bisdom Rotterdam is deze bestemd voor Centrum Vronesteyn voor de priester- en diakenopleiding.