cursussen voor aanstaande echtparen

22 september 2017 - Parochie Christus Koning, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Nootdorp en Ypenburg, Pijnacker

De huwelijksvoorbereiding van het Bisdom Rotterdam wordt sinds 2016 bisdombreed georganiseerd. De eerste ervaringen zijn positief. Vanaf 8 oktober 2017 worden er een Premarriage Course en een Marriage Course georganiseerd. In bijgaande link leest u meer over inhoud, aanmelding, data, tijden en locatie. Deze huwelijksvoorbereiding staat ook open voor Engelstalige stellen.

Aanmelden kan heel gemakkelijk via bovenstaande link van de Bisdom website. De aanmeldgegevens komen alleen beschikbaar voor de Diocesane Werkgroep Huwelijk en Gezin, die verantwoordelijk is voor de organisatie van het cursusaanbod.

De cursussen zijn niet bedoeld als een vervanging van de huwelijksvoorbereiding in de parochies, maar bieden er een belangrijke praktische en inhoudelijke aanvulling op. Inhoudelijk zijn de cursussen weliswaar gebaseerd op de Premarriage Course en de Marriage Course van Alpha Nederland, maar er is wel degelijk sprake van een gedegen voorbereiding op het huwelijk als sacrament. De voorbereiding op de huwelijksviering zelf, waardoor de band van het echtpaar met de parochie bij uitstek wordt versterkt, blijft natuurlijk voorbehouden aan de parochie i.c. voorganger.

Mocht u nog inhoudelijke vragen hebben, dan ben ik van harte bereid om daarover met u in gesprek te gaan. U kunt uw vragen doorgeven via mijn email adres t.visser@bisdomrotterdam.nl

Met hartelijke groet,

Tjeerd Visser