De Morgenster 2021-7

Allerzielen

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens vieringen in de Keijzershof.

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

Allerzielen in Pijnacker

28 oktober 2021 - Pijnacker

Dinsdag 2 november 19.00 uur vieren wij Allerzielen.

De woord-en-communieviering van die avond zal in het teken staan van het herdenken van onze geliefde overledenen. Vanzelfsprekend is iedereen, parochiaan of niet, van harte welkom op deze bijzondere avond. Wij zullen dan met eerbied onze overledenen van dit jaar of eerder gedenken.

Na afloop van de viering bent u allen uitgenodigd om mee te gaan naar het kerkhof van de parochie. Het toegangspad van het kerkhof zal verlicht zijn.

Het koor Vivace zal daar een paar toepasselijke liederen zingen. U kunt een lichtje meenemen van thuis om op het graf van een dierbare te plaatsen. Maar ook kunt u bij het verlaten van de kerk een aangereikt lichtje meenemen.

Na afloop van de viering is er voor iedereen die daar behoefte aan heeft, de mogelijkheid om achter in de kerk een kopje koffie of thee te drinken en er zijn mensen aanwezig die u een luisterend oor bieden.

Op zondagmiddag 31 oktober om 15.00 uur zal er een Grafzegen zijn op de begraafplaats St. Janshof. Ook dan gedenken we de overledenen die hier hun laatste rustplaats hebben gekregen. Dit doen we in samenspraak met vrijwilligers van de H. Joannes de Dooperkerk in Pijnacker en de H. Bartholomeuskerk in Nootdorp. In de aula komen we samen en luisteren naar verhalen uit de bijbel, gedichten en teksten. We noemen de namen van de overledenen en nabestaanden mogen hierbij een kaarsje aansteken. Daarna is er gelegenheid om mee te lopen naar de begraafplaats om het zegenen van de graven bij te wonen. Na afloop is er tijd voor samenzijn en zal er koffie geschonken worden.

IEDEREEN IS VAN HARTE WELKOM OM DEZE BIJEENKOMSTEN BIJ TE WONEN.