Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens huwelijksvieringen.
Verzorgde heel lang wekelijks de zang tijdens de Hoogmis op zondagmorgen. Momenteel zingt het koor een of twee keer per maand. Ook bij uitvaarten, avondwakes en jubilea is het koor actief.

Alle registers open

28 mei 2019 - Parochie Christus Koning, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Nootdorp en Ypenburg, Pijnacker

Het gerestaureerde orgel van de RK-kerk van Pijnacker is zondag met een orgelconcert feestelijk ingespeeld. De thuisorganisten Gerard Bart en Ed van Aken zorgden voor een mooie warming up en vervolgens ging gastorganist en adviseur Ton van Eck helemaal los met een paar stukken uit de tweede Symfonie van Charles-Marie Widor.

Daarbij gingen letterlijk alle registers open zodat de rijkdom van het Adema-orgel uit 1899 aan alle kanten te horen was.

Ton van Eck kwam bijna handen en voeten tekort. Gelukkig waren Gerard Bart en Ed van Aken er nog om de pagina’s van de bladmuziek om te slaan en de registers in en uit te schuiven.

In de kerk genoten vele bezoekers van de rijke orgelklanken.

Charles van der Mast vertelde tussen de bedrijven iets over de historie van het orgel als instrument en Ronald van Baekel van Adema Orgelbouw vertelde een en ander over de historie van het orgel in de kerk van Pijnacker, de restauratie en de vele instrumenten die Ton van Eck dan liet horen.

Het orgel is er helemaal uit geweest om een constructie te kunnen maken waarop nu het hele orgel rust.

orgelconcertAA.jpg

orgelconcertGerard.jpg