In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

De Morgenster 2018-5

November 2018

Geloofsgesprek binnen pastoraal team

Terugblik jubileumviering Onze Lieve Vrouw Geboorte Berkel

Bekijk

De Morgenster 2019-5

Juli 2019

Eten en Ontmoeten: hartvewarmend

Eerste Heilige Communie: vieringen in de kernen

Pastor Bracco Gartner heeft afscheid genomen

Bekijk

De Morgenster 2019-1

Februari 2019

Geloofsgesprek

Wereldjongerendagen

Jaar van de Roepingen

Bekijk
 

9 november: Ziekenzalving Welzijnscentrum Keijzershof

05 november 2018 - Pijnacker

Op vrijdag 9 november om 19.00 uur is er de mogelijkheid om de ziekenzalving te ontvangen in het Welzijnscentrum in Keijzershof. Adres: Floralaan 102.

De ziekenzalving wordt tijdens de Eucharistieviering toegediend. Men kan zich hiervoor opgeven via het secretariaat van onze parochie tel. 015 3692480, of men kan het ook doorgeven na een van de vieringen in het Welzijnscentrum Keijzershof, aan een vrijwilliger die daar aanwezig is.

Vroeger ontving men de ziekenzalving aan het einde van zijn/haar leven. Nu kan men, wanneer daar behoefte aan is, de ziekenzalving en zegen al ontvangen voordat men afscheid neemt van het aardse leven. Iedere ziekenzalving kent emotie, maar de gezamenlijke toediening ervan wordt als een geruststellende samenkomst ervaren. Ook voor familieleden wordt een stukje bezorgdheid weggenomen in geval de situatie daartoe aanleiding geeft. Door dit sacrament ontvangen de zieke of oudere mensen de genade van de heilige Geest, die hen in hun ziekte of ouderdom juist kracht geeft en hen ondersteunt.

Dit sacrament mag u jaarlijks ontvangen. Dus ook als u al eerder heeft meegedaan, kunt u het sacrament weer ontvangen. In deze tijd, waarin weinig priesters zijn, die ook nog eens op korte termijn niet altijd beschikbaar zijn, is dit misschien een goed argument om het sacrament te ontvangen.

Werkgroep vieringen Keijzershof

Terug naar de vorige pagina
Tekstgrootte

Humor is veruit de meest bijzondere activiteit van onze hersenen.