In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

De Morgenster 2018-5

November 2018

Geloofsgesprek binnen pastoraal team

Terugblik jubileumviering Onze Lieve Vrouw Geboorte Berkel

Bekijk

De Morgenster 2019-1

Februari 2019

Geloofsgesprek

Wereldjongerendagen

Jaar van de Roepingen

Bekijk
 

28 maart: Bijeenkomst over lijkwade van Turijn

25 maart 2019 - Parochie Christus Koning, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Nootdorp en Ypenburg, Pijnacker

OP WEG NAAR PASEN; LIJKWADE VAN TURIJN

Donderdagavond 28 maart a.s. zal in het teken staan van de Veertigdagentijd, de voorbereidingstijd op Pasen. Deze avond wordt er ingezoemd op het lijden van Jezus. Wat betekent het dat Jezus geleden heeft? Wat maakt zijn lijden anders dan het lijden van anderen?

Wat betekent zijn lijden voor mijn leven en voor de kerkgemeenschap?

Eliza Oudshoorn zal deze avond de lezing verzorgen over het lijden van Jezus aan de hand van de lijkwade van Turijn. Eliza Oudshoorn is betrokken parochiaan bij de H. Lodewijk parochie in Leiden en vrijwilliger bij het R.K.-Alphacentrum.

Het programma van de avond bestaat uit twee delen. Het eerste deel van de avond bestaat uit een lezing over de geschiedenis van de lijkwade van Turijn, waarom de kans groot is dat deze werkelijk van Jezus is en wat het lijden van Jezus betekent. Na een korte pauze volgt er een meer meditatieve lezing, waarin we Jezus volgen vanaf het laatste avondmaal tot aan zijn verrijzenis. Dat doen we aan de hand van de lijkwade en teksten uit de Psalmen. De lezing wordt gehouden in het Parochiehuis. Bovenzaal open 19.30.uur. Aanvang lezing en meditatie 20.00 uur 

 

Terug naar de vorige pagina
Tekstgrootte

Humor is veruit de meest bijzondere activiteit van onze hersenen.