Zingen met Maarten Luther

Woensdag 25 oktober
In kern: Pijnacker

Locatie: H. Joannes de Dooper Oostlaan 38 2641 DL Pijnacker

Eén week voordat het precies 500 jaar geleden is dat de Hervorming begon is er een muziekavond in de Joannes de Dooperkerk in Pijnacker.

U hoort vertellen over, kunt luisteren naar en samen zingen we liederen die Luther schreef voor de eredienst en thuis. Luther was enorm muzikaal, u zult ervan opkijken wat een kracht en vitaliteit er in zijn melodieën (en teksten) zit!

Ds. Maarten Diepenbroek en organist Jeroen de Haan, beiden verbonden aan de Evangelisch Lutherse gemeente te Woerden, schilderen Luthers' opvattingen over zingen en liturgie tegen de achtergrond van de mis. Het wordt een boeiende, oecumenische avond.

Tijdstip: woensdag 25 oktober 2017 om 20.00 uur.

Plaats: de H. Joannes de Dooperkerk, Oostlaan 36, 2641 DL Pijnacker

luther.png