Concert Cantores Amatores

Vrijdag 31 januari
20:00 - 22:00
In kern: Parochie Christus Koning, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Nootdorp en Ypenburg, Pijnacker

Locatie: H. Joannes de Dooper Oostlaan 38 2641 DL Pijnacker

Feestelijk concert Cantores Amatores

Meestal is de kerk aan de Veenweg in Nootdorp het ‘thuis’ van het koor Cantores Amatores maar nu is er dan toch eindelijk een concert in de kerk van Pijnacker, in de Joannes de Dooperkerk aan de Oostlaan.

Daar viert het koor zijn vijfjarig bestaan met een gevarieerd programma onder de noemer: Feest met CA!

Behalve een koor zal er ook een professioneel strijkkwintet aantreden om samen met pianist Jurriaan van der Zee het ‘gezang’ instrumentaal te begeleiden. Dit kwintet was ook bij het vorige concert op 15 juni van dit jaar in Nootdorp van de partij toen het koor onder meer succesvol het Requiem van Fauré uitvoerde. Bij de uitvoering van 31 januari zullen ook nog een fluitist en een slagwerker als gastmusici optreden. Cantores is sinds vijf jaar een projectkoor dat per half jaar een programma instudeert en uitvoert. Het koor staat onder leiding van de inspirerende jonge dirigent David van Lith. Hij viert ook meteen dat hij tien jaar actief is in Pijnacker. Eerst als muzikaal leider van het vrouwenkoor CADANS en de laatste 5,5 jaar van Cantores Amatores, een gemengd koor met sopranen, alten, tenoren en bassen. Het programma van Feest met CA! is heel divers. Coldplay komt voorbij maar bijvoorbeeld ook de mysterieuze Noorse eigentijdse componist Ola Gjeilo van wie ‘The ground’ en ‘Luminous night of the soul’ worden uitgevoerd. Heel feestelijk is de muziek uit ‘My fair lady’. Het startpunt van het programma was voor David van Lith de musical ‘The fiddler on the roof’ met onder meer ‘Sunrise, sunset’ en ‘If I were a rich man’. Weer heel anders klinkt ‘Als wij niets doen’ uit de Soldaat van Oranje. Rillingen krijg je van de muziek uit de bekende animatiefilm Frozen. Na vorst komt regen met ‘Raindrops keep falling on my head’. De kaartverkoop verloopt via de site van Cantores Amatores.

Cantores 2.JPG

Willekeurig nieuwsbericht