Vertrouwenspersoon

De parochie beschikt over twee vertrouwenspersonen, Joke Laan en Michelle Timmerman, waarbij u laagdrempelig terecht kunt met een klacht of melding over relationele conflicten of ongewenst gedrag.

U kunt daarbij denken aan:

• Pesterijen

• Discriminatie/ongelijke behandeling

• Agressie/geweld

• Seksuele intimidatie/ongewenste intimiteiten

• Relationele conflicten (vrijwilliger/pastoor, vrijwilliger/parochiaan, vrijwilliger/vrijwilliger)

De onafhankelijke vertrouwenspersoon vormt een eerste aanspreekpunt of luisterend oor. Zij kijkt samen met u naar de hulpvraag en geeft advies in uw zoektocht naar een passende oplossing hiervoor. De vertrouwenspersoon zal (informele en formele) oplossingsmogelijkheden inventariseren en u daarover informeren/adviseren en u waar nodig begeleiden. Ook kan de vertrouwenspersoon u, indien nodig, desgewenst doorverwijzen naar hulpverlenende instanties.

Onze parochiële vertrouwenspersonen hebben een geheimhoudingsplicht, zodat er altijd vertrouwelijk zal worden omgegaan met verkregen informatie van u als parochielid en vrijwilligers. Alleen met uw toestemming mag er naar de kerkleiding worden gecommuniceerd.

U kunt onze vertrouwenspersonen bereiken via e-mailadres:

VertrouwensPersoon@parochiechristuskoning.nl.

Onze vertrouwenspersonen zijn: