Pastoraal beleidsplan 2019-2022

Gods Liefde voor allen

Pastoraal beleidsplan 2019-2022 Parochie Christus Koning

van dorp naar stad, van tijd naar agenda

Van november 2018 tot maart 2019 heeft het pastoraal team, bijgestaan door de jongerenwerker, een nieuw pastoraal beleidsplan opgesteld. Hierbij is geprobeerd om vanuit de huidige bezetting te kijken naar nieuwe uitdagingen en projecten voor onze parochie Christus Koning.

In ieder geval hebben we onszelf twee vragen gesteld:

1. De parochie Christus Koning is samengesteld uit vijd oude parochies en vijf oude kerkdorpen. We zien dat het aantal inwoners sterk groeit en nog verder zal doorgroeien. Kunnen we deze nieuwe mensen van goede wil betrekken bij onze parochie en kunnen we hen inspireren?

2. In veel gezinnen werken allebij de ouders, en dus draaien deze mee in de 24 uurs economie en vele activiteiten die worden georganiseerd . Als pastores merken we dat we niet zo maar op bezoek kunnen gaan. Alles moet veel beter op elkaar afgestemd en gepland worden. Hoe kunnen we dit beter doen?

Vanuit deze vragen hebben we gezocht naar projecten om onze parochie uit te dagen een goed antwoord te geven op de vragen van onze tijd.

Willekeurig nieuwsbericht

Actie Kerkbalans