Parochiebestuur

Het parochiebestuur bestaat uit de voorzitter (de pastor), een dagelijks bestuur (DB) en de voorzitters van de locatieraden als bestuursleden.

Winfried_fv.jpg

Locatie Nootdorp Kees van der Kraan

voorzitternootdorp@parochiechristuskoning.nl

Locatie Pijnacker vacant

Het DB zorgt voor de dagelijkse gang van zaken en bestaat uit een vice-voorzitter, een penningmeester, een secretaris, een bestuurslid communicatie, een bestuurslid personeelszaken en een bestuurslid facilitaire zaken. De leden van het DB worden benoemd door de bisschop.
Elke parochiekern is vertegenwoordigd door de voorzitter van zijn locatieraad.
Het bestuur vergadert 10 keer per jaar. De vergaderingen worden voorbereid door het Dagelijks Bestuur (DB).

Locatieraad
In de parochiekernen is een locatieraad actief. De locatieraad vervult zijn taken in opdracht en onder verantwoordelijkheid van het parochiebestuur. De locatieraad telt een oneven aantal leden en bestaat uit minimaal drie leden. De leden van de locatieraad worden door het parochiebestuur benoemd voor een termijn van vier jaar. De locatieraad draagt zorg voor het (kerk)gebouw en de dagelijkse gang van zaken.