De Morgenster 2021-7

Allerzielen

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens huwelijksvieringen.

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

Wist u dat? • 7 september: Oogstdankdag Heiloo

05 juni 2022 - Nootdorp en Ypenburg

Op woensdag 7 september wordt door agrariërs uit Noord- en Zuid-Holland de Oogstdankdag bedevaart 2022 georganiseerd. De viering vindt plaats in de bedevaartkerk van Onze Lieve Vrouw ter Nood, Kapellaan in Heiloo. Celebrant is pastoor Jaap Steenvoorden uit het Westland.

Door de coronacrisis is de bedevaart al twee jaar niet doorgegaan. Maar nu is het gelukkig weer mogelijk.

De aanvang van de Eucharistieviering is 10.30 uur. Karakteristiek zijn de oogstgaven, de vruchten der aarde, de veelsoortige en kleurrijke agrarische producten, die bij de offerande naar het altaar worden gebracht. Na de viering zullen deze  geschonken worden aan de voedselbank. Om 13.30 uur is het Lof met een Mariapreek en aansluitend de Sacramentsprocessie door het prachtige park met gezang en rozenkransgebed. Graag willen we u van harte uitnodigen deze Oogstdankdag mee te vieren. Het is elk jaar opnieuw een inspirerende en blijde dag. Iedereen is van harte welkom.

“Dit zeg Ik u terwijl Ik nog bij u ben, maar de Helper, de Heilige Geest die de Vader in mijn Naam zal zenden, Hij zal u alles leren en u alles in herinnering brengen wat Ik u gezegd heb.”

Joh. 1, 26 Willibrordusvertaling