De Morgenster 2021-7

Allerzielen

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens vieringen in de Keijzershof.

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

Wist u dat? De Heilige Stoel: BOODSCHAP VAN DE HEILIGE VADER FRANCISCUS VI WERELDDAG VAN DE ARMEN

16 november 2022 - Nootdorp en Ypenburg

Zondag XXXIII door het jaar - 13 november 2022

De deurcollecte voor de zondag van de armen zal in onze parochiekern op 20 november worden gehouden.

Jezus Christus werd arm omwille van u (vgl. 2 Kor. 8, 9)

Maar Hij zei: “Weest op uw hoede dat gij niet in dwaling gebracht wordt. Want velen zullen optreden in mijn Naam en zij zullen zeggen: Ik ben het, en: Het ogenblik is nabij. Loopt niet achter hen aan. En wanneer gij hoort van oorlogen en onlusten, laat u dan niet uit het veld slaan. Dat alles moet wel eerst gebeuren maar het einde volgt niet terstond.”  Willibrordusvertaling Luc. 21, 8-9

“Jezus Christus [...] omwille van u is Hij arm geworden" (2 Kor. 8, 9). Met deze woorden richt de apostel Paulus zich tot de eerste christenen in Korinthe, om de basis te leggen voor hun inzet van solidariteit met hun behoeftige broeders en zusters. De Werelddag van de Armen keert ook dit jaar terug als een gezonde provocatie om ons te helpen nadenken over onze manier van leven en de vele armoede van deze tijd. Met uw bijdrage aan de collecte van de PCI ondersteund het werk voor het die een steuntje in de rug nodig hebben.