Vanaf 28 april: versoepelingen coronaregels

02 mei 2021 - Nootdorp en Ypenburg

Het kabinet heeft op dinsdag 20 april een aantal versoepelingen aangekondigd op het gebied van coronamaatregelen. Deze gaan in op woensdag 28 april. Vanaf die dag mogen er bij een uitvaart honderd mensen aanwezig zijn, dat zijn er nu nog vijftig. Ook voor de Rooms-Katholieke Kerk geldt dat vanaf 28 april bij een uitvaart honderd mensen aanwezig mogen zijn, mits de ruimtecapaciteit van de kerk of de kapel dit aantal toelaat. In de H. Bartholomeuskerk kunnen 100 parochianen veilig deelnemen aan een uitvaart. De aanwezigen moeten namelijk nog steeds op anderhalve meter afstand van elkaar kunnen zitten. Verder blijft het protocol van de R.K. Kerk van kracht. Gisteren heeft de kerkprovincie en het bisdom Rotterdam het aantal kerkgangers verruimd voor gewone vieringen.

Dat betekent dat er 10% van het aantal zitplaatsen bezet mag worden. Voor Nootdorp betekent dit dat er vanaf nu weer 50 parochianen deel mogen nemen aan de viering. Aanmelden blijft nog steeds van toepassing.