De Morgenster 2021-7

Allerzielen

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens vieringen in de Keijzershof.

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

Oecumenische meditatieve vieringen in Advent

07 november 2022 - Nootdorp en Ypenburg

Tijdens de Adventsweken is er iedere donderdag 1, 8, 15 en 22 december om 19.00 uur een oecumenische meditatieve adventsviering in de H. Bartholomeuskerk aan de Veenweg in Nootdorp. Korte vieringen (30 min.) van gebed, Bijbellezing, stilte en muziek. De pastores van de drie kerken zijn hierin beurtelings voorgangers. Het thema dit jaar is: ‘Zo vader, zo zoon’. We lezen over de ‘voorvaderen’ van Jezus zoals die genoemd worden in Matteüs 1:1-17. Zo hopen we meer te ontdekken en te leren wie deze zoon van Israël voor ons is en wat hij voor ons betekent.

De eerste viering, donderdag 1 december, staat Adam centraal, vanuit Matteüs 1:1 ‘overzicht van de afstamming = ‘genesis’ van Jezus Christus’.

Pianist David van de Braak en de Scola of enkele zangers werken steeds mee in deze vieringen.

Van harte uitgenodigd om gezamenlijk als gelovigen in Nootdorp-Ypenburg ons voor te bereiden op het feest van de geboorte van het kind Jezus. Samen te vieren dat wij uitzien naar de Komende in ons leven.

Oecumenische Samenzangvieringen:
 Zondag 11 december 17.00 uur in de Dorpskerk, m.m.v. de Band (meer informatie hierover in de nieuwsbrief volgende week).