Misdienaar worden

09 oktober 2018 - Nootdorp en Ypenburg

In onze kerk is het op dit moment de gewoonte dat kinderen en jongeren mee kunnen helpen in de viering als misdienaar of acoliet. Vanuit onze parochiekern zijn we hard op zoek naar nieuwe misdienaars en acolieten. We nodigen hiervoor niet alleen kinderen en jongeren uit, maar denken hiervoor zeker ook aan volwassenen die zo af en toe kunnen helpen assisteren als acoliet in een viering.misdienaar.jpg

In een maand ben je meestal een keer, soms twee keer aan de beurt op een zaterdagavond of op een zondagochtend. Invulling van het misdienaars-rooster gaat altijd op basis van de beschikbaarheid die je zelf aangeeft. Het rooster wordt ongeveer per 2 maanden samengesteld. En je wordt uiteraard voor alle taken goed ingewerkt en begeleid door een ervaren acoliet, voor je de eerste keer gaat misdienen tijdens een viering!

Heb je je Eerste Heilige Communie gedaan, is het misschien iets voor jou en wil je je dienstbaar maken voor de gemeenschap tijdens de vieringen? Meld je dan aan bij telefonisch, per mail of spreek mij aan na afloop van een viering. Ook voor vragen kan je hierbij terecht!

Je mag je ook aanmelden door middel van het inleveren van een formulier die je vindt achterin de kerk, of bij het secretariaat. Ik kijk uit naar je aanmelding! Alvast bedankt. Coördinator misdienaars, Marcella de Jong, telefoon 06-22302994, misdienaars.bartholomeus@LIVE.NL