Maria gaat ter kerke

04 februari 2020 - Nootdorp en Ypenburg

Op vrijdag 31 januari is het Mariabeeld op het kerkplein van de sokkel getild en achterin de kerk gezet.maria.jpg

Noud Janssen zal het beeld, dat in zeer slechte staat is, restaureren. Het beeld zal van alle verf worden ontdaan. Daarna zal het beeld een aantal maanden moeten drogen. In die tussentijd zal Noud onderzoeken welke kleuren verf er destijds gebruikt zijn voor het beeld.

Het beeld is een kopie van het Mariebeeld van Banneux, een bedevaartsplaats die ook door veel Nootdorpse parochianen jaarlijks wordt bezocht. Het beeld werd in 1954 op het kerkplein onthuld. Vele Nootdorpers waren daar destijds getuige van.

Na het drogen zal het beeld geïmpregneerd worden waarna het wordt voorzien van een zgn. primer. Daarna wordt het beeld met de oorspronkelijke kleuren geverfd.

Het is de bedoeling dat het beeld rond Pasen weer op de sokkel op het kerkplein zal staan.

Er is een beeldverslag gemaakt van het verplaatsen van het Mariabeeld. Kijkt u hiervoor op deze link

Humor is veruit de meest bijzondere activiteit van onze hersenen.