De Morgenster 2021-7

Allerzielen

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens huwelijksvieringen.

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

Maria en de Rozenkrans

01 mei 2022 - Nootdorp en Ypenburg

Volgens Paus Johannes Paulus II is in Fatima (bedevaartplaats in Portugal) en andere bedevaartsplaatsenmaria gerestaureerd.jpg zoals Lourdes, het moederschap van Maria voor de mensen in het bijzonder tot uiting gebracht. Daar is de mensheid in het bijzonder toevertrouwd aan Maria en kunnen we haar als onze eigen moeder ontmoeten en waar je met haar over van alles kunt spreken.

De meimaand is één van de twee Mariamaanden (oktober is de andere). Traditioneel de tijd om de geheimen van de rozenkrans te overwegen en te bidden. De rozenkrans dankt zijn ontstaan aan het herhalend gebed, dat we reeds bij de oude Egyptische kluizenaars aantreffen. Door een gebed steeds te herhalen, creëer je rust en aandacht om je te verdiepen in wat je uitspreekt en de gedachten die het bij je oproept. Daarnaast nodig je Maria uit om met je mee te bidden, in jouw gebed tot God de Vader. In feite bid je dus samen met Maria de rozenkrans. Vele gebeden zijn in der loop van de eeuw verhoord

De rozenkransgroep van de Bartholomeusparochie in Nootdorp bidt elke dinsdagavond om 19.00 uur de Rozenkrans, aansluitend de litanie van een heilige, met afsluitend de vespers zoals die in de kloosters iedere dag worden gebeden. Komt u ook eens met ons meebidden?

Ook kinderen kunnen meebidden met het rozenkransgebed. Willie van Elk

Jezus trad dichterbij, nam het brood en gaf het hun, en zo ook de vis. Dit was nu de derde keer dat Jezus aan de leerlingen verscheen sinds Hij uit de doden was opgestaan Willibrordusvertaling Joh. 21,13-14