In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

 

Feest Maria van Fátima, Portugal 1917

13 mei 2018 - Nootdorp en Ypenburg

Op 13 mei 1917 verschijnt in Fátima, Portugal, een hemelse vrouw aan drie herderskinderen: Francisco Marto, zijn zusje Jacinta, respectievelijk negen en zeven jaar en hun tienjarige nichtje Lucia dos Santos. Ze staat met de voeten op een wolk in de kruin van een eikenboompje, omstraald door een aureool van licht. Steeds op de 13e van de volgende maand verschijnt Maria van Fátima aan deze kinderen en vertelt daar haar boodschappen. Er komen iedere keer meer mensen uit het dorp en omgeving kijken. Maria drukt de kinderen op het hart elke dag de rozenkrans te bidden voor beëindiging van de oorlog. In augustus kwam er een ontzaglijke menigte, maar de kinderen kwamen niet en de verschijning ook niet. Die kwam 6 dagen later toen de kinderen alleen waren.

fatima.jpgOp 13 oktober is de laatste verschijning. Daarin maakt Maria zich bekend als Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans. Deze verschijning ging gepaard met een zonnewonder. Sindsdien is Fátima een drukbezochte Mariabedevaartplaats.

De kleine Francisco Marto zal reeds sterven op 4 april 1919; zijn jongere zusje niet lang daarna: 20 februari 1920. Lucia trad in 1921 in bij de zusters karmelietessen van St-Dorothea als zuster Lúcia de Jesus Santos en in 1948 bij de Karmel van St-Theresia in Coimbra. Zij was in 1982 en 1997 gids van paus Johannes Paulus II bij zijn bezoek aan Fátima.

 

 

Terug naar de vorige pagina
Tekstgrootte

Geen enkel probleem is ongrijpbaar. Zelfs denkbeeldige problemen zijn te overwinnen door juist te denken.