In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

De Morgenster 2018-5

November 2018

Geloofsgesprek binnen pastoraal team

Terugblik jubileumviering Onze Lieve Vrouw Geboorte Berkel

Bekijk

De Morgenster 2021-7

december 2021

Kerstmis

Actie Kerkbalans

Onder voorbehoud

 

 

 

 

Bekijk

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Advent

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

 

 

 

Bekijk
Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens vieringen in de Keijzershof.
Vivace is een gemengd koor bestaande uit ca. 35 enthousiaste leden.

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Advent

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

 

 

 

Bekijk

De Morgenster 2019-5

Juli 2019

Eten en Ontmoeten: hartvewarmend

Eerste Heilige Communie: vieringen in de kernen

Pastor Bracco Gartner heeft afscheid genomen

Bekijk

De Morgenster 2019-1

Februari 2019

Geloofsgesprek

Wereldjongerendagen

Jaar van de Roepingen

Bekijk
 

27 november: Kerkveiling H. Bartholomeuskerk voor restauratie schilderijen

07 november 2022 - Nootdorp en Ypenburg

Een minuut gratis winkelen bij Jumbo, een rondrit in een heuse oldtimer, een zelfportret van Rembrandt en Van Gogh, samen uit eten, kappersbonnen, tuinonderhoud, een bridgeclinic, zelfgemaakte appelsap, walnoten, ontroerende boeken en houtgesneden kerststallen: het is een greep uit de hoeveelheid kavels die geveild worden tijdens de kerkveiling van de H. Bartholomeuskerk aan de Veenweg in Nootdorp. U bent welkom zondagmiddag 27 november vanaf 13.30 uur. De toegang is gratis. De opbrengst is bestemd voor de restauratie van enkele waardevolle schilderijen die in de kerk hangen.

De organisatie van de Kerkveiling bestaat uit Sabine Kijzers, Jolanda van Eijk, Ron Labordus, Ellen van Venrooij en Astrid Witte. Deze werkgroep is al maanden druk bezig met het inzamelen van kavels. “De medewerking van veel (wel en niet) parochianen en ondernemers in het dorp is groot. Er zijn erg leuke kavels binnengekomen, zoals in de inleiding al staat. Mensen bieden diensten aan zoals tuinonderhoud, taarten bakken, wandelingen en fietstochten. Ook bijzonder zijn replica’s van Maria van Wilsveen, een Mariabeeld met kind, het beklimmen van de toren, lezingen, een tas vol met 50 Suske en Wiskes, rondritten met een oldtimer, voorlezen, rozenkransen gezegend door de paus (!) en nog veel veel meer. Ook antiek! En niet te vergeten mooie schilderijen in olieverf, ets en aquarel. Extra bijzonder en ongetwijfeld indrukwekkend is een bezoek aan de Waalsdorpervlakte en het fusilladeterrein.”

Gratis toegang
“De toegang tot de veiling is uiteraard gratis. ’s Morgens vanaf 11.00 uur kunnen liefhebbers al kijken naar wat we allemaal te bieden hebben en om 13.30 uur gaan we van start”, laten de enthousiaste organisatoren verder weten. “Bij binnenkomst krijgt iedereen een bordje met nummer dat correspondeert met de naam van een bieder. Zo weten wij wie wat gekocht heeft en kunnen we de kavels aan de juiste personen geven. Betalen kan ter plekke. Uiteraard hopen we op een gezellige middag met een goede opkomst en een hoge opbrengst. Wij weten zeker dat de veiling zeer de moeite waard is.” (RL)

 

Terug naar de vorige pagina
Tekstgrootte

Humor is veruit de meest bijzondere activiteit van onze hersenen.