De Morgenster 2021-7

Allerzielen

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens huwelijksvieringen.

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

23 augustus: Vooraankondiging start nieuwe Alphacursus in de kern Bergschenhoek

11 juni 2022 - Nootdorp en Ypenburg

Al meer dan 20 jaar is er in onze parochie een Alphacursus. Er zijn in die jaren mensen door de Alpha tot geloof gekomen, maar ook zijn er mensen die hun geloof door de Alpha cursus ineens veel meer als een levend geloof zijn gaan ervaren. Daarnaast is het ook om uw sociale contacten uit te breiden een fijne cursus want het begint met een maaltijd, en samen eten maakt soms (gelovige) vrienden. De volgende data voor de Alpha cursus zijn,23,30 aug 6,13,20,27sept,4 okt zaterdag 8 okt en dan 11, 25okt en de slot avond 1november. U kunt er nog even rustig over nadenken want het begint pas aan het einde van de zomervakantie, maar deze cursus wordt van harte aanbevolen, onder andere door Father James Mallon (boek ‘Als God renoveert’) die daarover het volgende heeft gezegd; In de Alpha wordt op eenvoudige wijze de basisboodschap van het geloof gepresenteerd, in een sfeer van een groeiende onderlinge band en zonder beoordeling of veroordeling van elkaar. De verandering die we na zo’n cursus in mensen zien, geeft hoop en vormt een stimulans om verder te gaan.’ Als groep meedoen kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld als koor in zijn geheel meedoen aan de Alpha.