In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

 

Terug van weggeweest: Festival of Lessons and Carols!

Zondag 3 december
15:00
In kern: Nootdorp en Ypenburg

3 december: Festival Lessons of Carols: De Advent voor de Kerst.

Zondag 3 december is de eerste zondag van de advent. De voorbereiding voor de Kerst. Als een vrouw een kind verwacht, dan bereiden man en vrouw de komst van zo´n kind voor. Het bijzondere kind dat 2000 jaar geleden werd verwacht vraagt om een zeer grondige voorbereiding. Johannes de Doper deed dat, Maria en Jozef deden dat en later volgden vele die voorbereiding.

Ook wij kunnen, nee moeten ons voorbereiden op Kerst. Niet alleen voor het kerstontbijt of het kerstdiner. De komst van het kind Jezus is een innerlijke voorbereiding en daar nemen we de tijd voor. Vier zondagen gaan de Kerst vooraf, waarin die voorbereiding kan plaatsvinden. Laten we gezamenlijk beginnen om daarover na te denken.

We kunnen dat met elkaar doen in een bijeenkomst met gezang en gebed. De 8 koren die Nootdorp en Ypenburg samen rijk zijn helpen mee om onze gedachte op kerst te richten met afwisselende liederen en korte gebedsfragmenten.

Zondag 3 december om 15.00 uur vindt een gezamenlijke, oecumenische  Adventsviering plaats in onze kerk. U wordt daar nadrukkelijk voor uitgenodigd. Een beter begin van voorbereiding is nauwelijks denkbaar. U komt toch zeker!!

Tot dan!

 

Terug naar de vorige pagina
Tekstgrootte

Geen enkel probleem is ongrijpbaar. Zelfs denkbeeldige problemen zijn te overwinnen door juist te denken.