In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

 

Oriëntatiedag Vronesteyn

Zondag 25 februari
14:00
In kern: Nootdorp en Ypenburg
Contact naam: Oriëntatiedag Vronesteyn

Voor wie erover denkt priester of diaken te worden

Zondag 25 februari staan de deuren van Vronesteyn wijd open. Het Voorburgse huis aan de Vliet ontvangt die dag belangstellenden die nadenken over hun plaats in de kerk.

Misschien denk je erover priester te worden, maar weet je niet wat daar allemaal bij komt kijken. Misschien denk je dat het diakonaat iets voor je is, maar wil je eerst weten wat dat inhoudt. Of misschien wil je eens met iemand praten omdat je gelooft dat je roeping voelt, maar...

Op de oriëntatiedag kun je met al je vragen terecht bij de rector van de priester- en diakenopleiding, maar ook bij de spirituaal (een geestelijk leidsman die bij de opleiding is betrokken) en natuurlijk bij de studenten.

Je krijgt informatie over het opleidingstraject, de studie, de geestelijke vorming, stages.

Je kunt het huis zien waar de studenten wonen, de kapel waar de vieringen worden gehouden, de bibliotheek en de woonkamer.

De studenten kunnen je vertellen hoe het is om in Vronesteyn je vorming en toerusting te krijgen en je bijvoorbeeld de studieboeken laten zien.

Om 14.00 uur wordt iedereen welkom geheten, daarna is er alle ruimte voor informatie en vragen in twee groepen: een voor de belangstellenden voor het priesterschap, de ander voor degenen die meer willen weten over het diakonaat.

Vronesteyn is gemakkelijk met de trein te bereiken: vijf minuten lopen vanaf halte Voorburg-Leidschendam. Laat je weten dat je komt? Wil je nu al meer weten, kijk dan op www.vronesteyn.nl.

Graag tot ziens! Rector Walter Broeders, telefoon 070-3873804, mobiel 06-27140117,

email:  w.broeders@bisdomrotterdam.nl, adres: Park Vronesteyn 14, 2271 HS Voorburg

Terug naar de vorige pagina
Tekstgrootte

Willekeurig nieuwsbericht

Stille aanbidding

Stille aanbidding 13 Jan 2018

Geen enkel probleem is ongrijpbaar. Zelfs denkbeeldige problemen zijn te overwinnen door juist te denken.