Vakantie voor minima 2018

19 november 2017 - Parochie Christus Koning, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Pijnacker

Vaak hoor je mensen zeggen dat zij het jachtige bestaan niet zouden volhouden als zij niet een of enkele malen per jaar met een (korte) vakantie er tussenuit kunnen gaan. Heel veel mensen met een minimaal inkomen kunnen nooit op vakantie, om de eenvoudige reden dat alle inkomsten opgaan aan vaste lasten en de eerste levensbehoeften.

Vooral arme gezinnen met kinderen zouden blij zij als zij eens een weekje “lekker weg” zouden kunnen gaan. Voor die gezinnen hebben PCI-en samen met de diaconie en de Vincentiusvereniging een project opgezet in de parochie Christus Koning: het vakantieproject 2018.

Het doel van het vakantieproject is om gezinnen en die door persoonlijke omstandigheden al lange tijd niet van een vakantie hebben kunnen genieten, een week onbezorgd vakantieplezier te bezorgen. Voor 2018 is ons streven  om te voorzien in drie daartoe in aanmerking komende gezinnen met kinderen een week onbezorgd op vakantie te kunnen laten gaan.

Doelgroep en criteria deelname

De doelgroep wordt gevormd door arme (eenouder) gezinnen. Criteria om voor deelname in aanmerking te komen zijn:

• minstens 3 jaar niet met vakantie hebben kunnen gaan
  • minstens een jaar een inkomen hebben van maximaal 115% van het sociale minimuminkomen
  • een indicatie van een psycho/sociale/maatschappelijke instelling
  • ingeschreven bij de voedselbank
  • woonachtig in de parochie Christus Koning (Bleiswijk, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Pijnacker en Nootdorp-Ypenburg)

Uw bijdrage aan de diaconale zondag collecte PCI van 26 november zal het mede mogelijk maken om dit vakantieproject 2018 tot een succes te maken.

PCI Diaconie Diaken Vrijburg