De Morgenster 2021-7

Allerzielen

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens vieringen in de Keijzershof.

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

Terugblik kerstvieringen in de St. Willibrord

16 januari 2023 - Bergschenhoek

De kerstvieringen begonnen op dinsdag 20 december met een woord-en-gebedsviering door pastor T. Halin. Deze dienst is de aftrap van de week voor kerst. De KBO heeft als eerst een viering met gezamenlijk kerstdiner en kerstliederen in de parochiezaal.

Woensdag 21 december kwam de Willibrordschool naar onze St. Willibrordkerk in twee gedeelten tussen 9 uur en 11 uur. Juffrouw Anja, 1 t/m 5, en juffrouw Dominique, 6 t/m 8, verzorgden hun groepen heel leuk.

Donderdagmorgen 22 december was niet er de gebruikelijke viering voorafgegaan met rozenkransgebed, maar was de Pius X-school in de kerk. Tussen 9:00 uur en 10:00 uur waren er 400 kinderen in de kerk. De allerkleinsten voorin en tot achterin gevuld met de grotere. Juffrouw Angelique, de directeur van de Pius X, leidde de boel weer zoals alleen zij dat kan.

Het is voor mij genieten 2 dagen bij beiden scholen aanwezig te mogen zijn.

Kerstavond 18:00 uur was voor de allerkleinsten. De peuter-kleuterviering werd bezocht door 86 personen. Er werd lekker meegezongen. Er waren een pianiste Marinka, zangeres Ria, lector Laura, voorlezer Renske, en koster Marien die de plaatjes toonde.

Om 20:00 uur was er een woord-en-communieviering voor de gezinnen. Het boekje, gemaakt door de werkgroep gezinsviering, stond vol met mooie verhalen en liedjes. Er werd zelfs een Engels liedje gezongen. De kinderen, onder leiding van Ben Bergenhenegouwen en pianist Nathan, zongen vele liedjes. Voorganger was pastor Halin. Er waren 160 personen aanwezig.

De nachtmis om 22:30 uur werd voorgegaan door pastor B. Grotaers en het koor St. Ceacilia zorgde voor de muzikale opluistering met de Latijnse mis van Hayden. Er waren 146 personen.

Eerste Kerstdag werd voorgegaan door pastoor S. Bladowski.  Wederom was het St. Caeciliakoor  aanwezig, nu met een Nederlandse mis van Van Haperen. 91 personen waren hierbij aanwezig.

In de middag was er het gebruikelijke kindje wiegen. Hierbij konden de aanwezigen de kerststal bewonderen en een momentje tot rust komen in deze drukke dagen.

Al met al weer een mooie tijd met mooie goed bezochte vieringen waar we tevreden op terug mogen kijken.

Portefeuillehouder liturgie Ria in `t Veen-van Winden

Bh kerstviering 1.jpg