In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

De Morgenster 2018-5

November 2018

Geloofsgesprek binnen pastoraal team

Terugblik jubileumviering Onze Lieve Vrouw Geboorte Berkel

Bekijk

De Morgenster 2019-5

Juli 2019

Eten en Ontmoeten: hartvewarmend

Eerste Heilige Communie: vieringen in de kernen

Pastor Bracco Gartner heeft afscheid genomen

Bekijk

De Morgenster 2019-1

Februari 2019

Geloofsgesprek

Wereldjongerendagen

Jaar van de Roepingen

Bekijk
 

Parochie Christus Koning op avontuur met Bear Grylls

18 september 2017 - Parochie Christus Koning

De van tv bekende avonturier Bear Grylls is het gezicht van de eerste wereldwijde campagne van Alpha. Alpha is een introductie in het christelijk geloof die ook in onze parochie wordt aangeboden. Wereldwijd hebben ruim 29 miljoen mensen in 169 landen een Alpha gevolgd.

In onze parochie gaat op 14 september a.s. een Alpha van start. In tien interactieve en gezellige bijeenkomsten gaan de deelnemers het avontuur aan om te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. Ze eten samen, krijgen een inleiding over een onderwerp en praten daar in kleine gespreksgroepjes over door. De cursus is gratis en vrijblijvend.

Er is een informatieavond geweest op 14 september a.s. om 20.00 uur in Nootdorp aan de Veenweg 36. Maar aanmelden kan tot 23 september 2017.

In Nederland hebben ruim 270.000 mensen een Alpha gevolgd. Ben je jong of oud, gelovig of niet-gelovig; je bent van harte welkom.

Alpha_cursus_2017-Bear_Grylls.jpgBear Grylls trekt met zijn avonturen op Discovery Channel ruim 1,5 miljard kijkers. Hij heeft een paar jaar geleden zelf een Alpha gedaan en zegt daarover: ‘Hoe kun je een avontuurlijk leven leiden? De eerste stap is altijd het moeilijkst. Daar heb je de meeste moed voor nodig. Ik heb geleerd om niet voor die angst weg te rennen maar het gewoon te doen. Mijn christelijk geloof gaat een beetje op en neer, zoals iedere relatie. Er zijn worstelingen en twijfels, maar het bracht zo vaak licht op een donker pad, warmte op een koude berg en kracht in een uitgeput lichaam. Ik weet nog dat ik de top van de Everest opkroop en de sneeuw van mijn masker veegde om de ronding van de aarde te zien. Maar een eenvoudig geloof vinden dat mijn leven versterkt? Dat was mijn grootste avontuur.’

Alpha geeft je de kans om de zin van het leven te onderzoeken in een laagdrempelige, leerzame en leuke setting. Er is ruimte voor al je vragen.

Kijk voor meer informatie op alpha-cursus.nl of neem contact op met

Jacinta Bunnik , telefoonr. 06-45647007 of per email AlphaParochieChristusKoning@gmail.com

 

Terug naar de vorige pagina
Tekstgrootte

De dingen die u met elkaar gemeen hebt maken een relatie aangenaam. De verschillen maken haar interessant.