Oud-pastoor Jan Zuidgeest overleden

19 november 2020 - Parochie Christus Koning

Op donderdagmorgen 19 november is plotseling oud-pastoor Jan Zuidgeest overleden.

Pastoor Zuidgeest werd 87 jaar.

Pastoor Zuidgeest was, voor zijn pastoraat in Berkel en Rodenrijs, jarenlang vicaris generaal van het bisdom Rotterdam onder de bisschoppen Bär en van Luyn.

In onze parochie deed hij nog bijna wekelijks de eucharistieviering in Huize Petrus. HIj heeft zich altijd zeer sterk ingezet voor het behoud van de kapel, de vieringen en de geestelijke zorg in Huize Petrus.

Een paar dagen geleden bood hij zich nog aan om met kerstmis een nachtmis en een ochtendmis op eerste kerstdag in de OLV Geboortekerk te celebreren.

Nadere gegevens over zijn uitvaart zijn op dit moment nog niet bekend.

Moge de Heer hem belonen voor zijn inzet voor de kerk en onze geloofsgemeenschap.

Autheur: pastor W. Kuipers