In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

De Morgenster 2018-5

November 2018

Geloofsgesprek binnen pastoraal team

Terugblik jubileumviering Onze Lieve Vrouw Geboorte Berkel

Bekijk

De Morgenster 2019-5

Juli 2019

Eten en Ontmoeten: hartvewarmend

Eerste Heilige Communie: vieringen in de kernen

Pastor Bracco Gartner heeft afscheid genomen

Bekijk

De Morgenster 2019-1

Februari 2019

Geloofsgesprek

Wereldjongerendagen

Jaar van de Roepingen

Bekijk
 

Oogstdankdag collecte

09 oktober 2019 - Parochie Christus Koning, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Nootdorp en Ypenburg, Pijnacker

Dit jaar is de collecte voor Habitat For Humaity.

Jan Alsemgeest, parochiaan uit Bergschenhoek is al een aantal jaar betrokken bij het werk van deze organisatie. Het is een wereldwijde organisatie die actief is in meer dan 70 landen, met als eerste doelstelling huizen te bouwen en sanitaire voorzieningen te maken voor gezinnen die dat zelf niet kunnen bekostigen. Bijna twee miljard mensen hebben geen fatsoenlijk dak boven hun hoofd. Veel kinderen groeien op in ongezonde, onveilige leefomstandigheden. En talloze mensen zijn elke dag bang uit hun (veelal illegale) krot in een sloppenwijk te worden gezet.

In 2018 is Jan Alsemgeest voor het eerst meegeweest op bouwreis naar Cambodja, aangestoken door een vriendin die al een keer eerder was meegeweest naar een reis in India.

De opbrengst van de collecte is voor de bouwreis die Jan in maart 2020 gaat maken samen met een groep van 18 personen naar Nepal.

Daar gaan ze aan het werk in een buitenwijk van Kathmandu. Na de aardbeving van een aantal jaren geleden is nog steeds niet alles hersteld, met de bouwreis van maart 2020 hopen we zo een bedrage te kunnen leveren doormidden van de deurcollecte tijdens oogstdankdag.

Meer info hier. en hier.

 Humanity Nederland. Gatwickstraat 1 1043 GK Amsterdam Giften zijn welkom op rekening NL79 INGB 0000006261 O.v.v duurzaam bouwen in Nepal

Dick Vrijburg, diaken Jan Alsemgeest

 

Habitat B.jpg

Terug naar de vorige pagina
Tekstgrootte

De dingen die u met elkaar gemeen hebt maken een relatie aangenaam. De verschillen maken haar interessant.