Nieuwe stempels Parochie Christus Koning

14 februari 2020 - Parochie Christus Koning, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Nootdorp en Ypenburg, Pijnacker

Beste parochianen,

Hierbij een berichtje over de nieuwe stempels van Parochie Christus Koning.

De oude stempels bevatte nog de oorspronkelijke parochienamen van de individuele kernen en waren daardoor eigenlijk niet meer bruikbaar. Ook waren enkele stempels door slijtage aan vervanging toe. Als onderdeel van de samenvoeging van de 5 kernen tot 1 parochie zijn we op zoek gegaan naar een logo voor de nieuwe stempels. Het nieuwe parochielogo zoals dat op briefpapier wordt gebruikt past niet in een ronde stempel, dus een ander logo was nodig.

Wensen voor het nieuwe stempellogo waren: modern, duidelijk als stempel, strakke vormgeving en vooral de relatie met de katholieke kerk.

Na enkele ideeën is, na uitvoerige bespreking in het bestuur, gekozen voor een logo met een kruis met een kroon. Om elke parochiekern haar eigen identiteit te kunnen laten uitdragen is besloten voor een stempel per parochiekern met daarin, naast de parochienaam, de plaatsnaam van de betreffende parochiekern.
Wij zijn in het Bisdom Rotterdam wel de enige parochie met de naam Christus Koning, maar in Nederland zijn er meer. Die parochies zijn gevestigd in Veldhoven, behorend bij bisdom Den Bosch en in Geleen, behorend bij bisdom Roermond. Daarom is in de algemene parochiestempel de naam van ons bisdom opgenomen  zodat er geen onduidelijkheid zal zijn met andere parochies.
Sinds begin dit jaar zijn de nieuwe stempels aanwezig op de secretariaten.

Stempel 2.jpg          Stempel.jpg

Het Bestuur, Aad van den Broek