Matchmaker/ Coördinator SchuldHulpMaatje Lansingerland gezocht

05 januari 2020 - Parochie Christus Koning, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk

Ga jij een probleem niet uit de weg en word je blij als jouw match een ander gelukkig maakt? Ben je enthousiast, gedreven en zoek je een uitdagende vrijwilligersfunctie?

Dan is coördinator SchuldHulpMaatje vast iets voor jou!

Veertig procent van de huishoudens heeft geen goed financieel overzicht. Bijna één op de zes huishoudens heeft schulden. Stichting SchuldHulpMaatje Lansingerland helpt op vrijwillige basis mensen die hulp vragen bij het oplossen van hun financiële problemen. De coördinator is hierbij de spin in het web. Door groei van de organisatie zijn we op zoek naar extra coördinatoren.

Word jij blij van deze taken?

• Het verzorgen van de intake van nieuwe vrijwilligers (de 'maatjes');
  • Het regelen van de intake van een hulpvrager en deze met het juiste maatje verbinden;
  • Samen met de andere coördinatoren leidinggeven aan de vrijwilligers;
  • Voor de maatjes fungeren als klankbord en coach;
  • Overleggen met het bestuur en rapporteren over de voortgang.

Wat bieden wij?

• Een leerzame en uitdagende vrijwilligersfunctie met alle ruimte voor jouw leiderschapstalenten;
  • Een zelfstandige rol binnen een hecht team van collega-coördinatoren (waar je meer dan welkom bent!)

Onze organisatie

De landelijke vereniging SchuldHulpMaatje is in meer dan 100 gemeenten actief in de strijd tegen verborgen armoede en schuldenproblematiek. SchuldHulpMaatje Lansingerland is in 2015 opgericht vanuit 8 lokale kerken en wij zijn inmiddels actief met 30 ‘maatjes’; een gedreven en enthousiaste groep van getrainde vrijwilligers.

Meer informatie

Op onze website www.benjijschuldenvrij.nl/coordinator-worden vind je meer informatie over het profiel van de coördinator en wat wij bieden. Voel jij je aangesproken of denk je: ‘Dit gaat over mij!’? Collega-coördinatoren Arend de Jong (06 26 793 396) of Jeanette Philipse (06 22 753 306) horen het graag. Zij kunnen jou ook meer vertellen over de functie.