Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens huwelijksvieringen.
Verzorgde heel lang wekelijks de zang tijdens de Hoogmis op zondagmorgen. Momenteel zingt het koor een of twee keer per maand. Ook bij uitvaarten, avondwakes en jubilea is het koor actief.

Leer online gregoriaans zingen

02 mei 2020 - Parochie Christus Koning, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Nootdorp en Ypenburg, Pijnacker

Leer gregoriaans zingen in 7 online lessen met Wishful Singing!

De gedeelde liefde voor gregoriaanse muziek bracht ons jaren geleden in contact met Herman Finkers, die bekend staat om zijn bevlogenheid voor en kennis van het gregoriaanse repertoire. De samenwerking met Herman Finkers mondde uit in verschillende projecten als de Missa in Mysterium en de cd In Mysterium.

En nu wij onze liefde voor deze middeleeuwse kerkmuziek door de coronacrisis niet live mogen delen, hebben wij iets nieuws bedacht.

Samen met Herman Finkers geven wij vanaf zaterdag 9 mei een onlinecursus gregoriaans. Wij leren je in 7 online lessen de basisbeginselen van het gregoriaans zingen. Muzikale voorkennis of zangervaring is niet nodig. Doe je mee?

Wij zien je graag bij onze onlinecursus!

Veel liefs, Anne-Christine, Maria, Marjolein, Janneke en Marjolein

Onlinecursus gregoriaans 9 t/m 17 mei 2020  €15,00

Leer in zeven lessen de basisbeginselen van het zingen van gregoriaans en ervaar de meditatieve uitwerking van deze muziek.

De cursus begint met een startbijeenkomst op 9 mei 2020 in de vorm van een webinar.

Daarna volgen vijf online lessen waarin je kennis maakt met de Latijnse, eenstemmige gezangen en het gregoriaanse notenschrift. Aan de hand van eenvoudige oefeningen studeer je samen met de zangeressen van Wishful Singing een aantal gregoriaanse gezangen in.

In een afsluitende live webinar op 17 mei 2020 worden deze liederen door iedereen gezamenlijk gezongen. Hier vind je meer informatie.