Kloosterweekend 2020: Wandelen in het licht van Pasen

30 januari 2020 - Parochie Christus Koning, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Nootdorp en Ypenburg, Pijnacker

In het weekend van vrijdag 27 t/m zondag 29 maart 2020, de 4e zondag van de veertig-dagentijd, organiseert de parochie Christus Koning haar 2e kloosterweekend bij de Zusters Birgittinessen in Abdij Maria Hart, Maasstraat 17 in Weert.

Dit weekend biedt gelegenheid om kennis te maken met de spiritualiteitsvorm van ora et labora (bidden en werken). Voor onszelf kan het een nieuwe insteek zijn en inpuls geven aan ons geloof.

Het thema van dit jaar is ‘Vrijheid’
‘Vrijheid is niet alleen een dansend blad in de wind, het is ook de vogel die de storm weet te trotseren’.

Wij zullen gedeeltelijk deelnemen aan het gebedsleven van de zusters Birgitinessen van de Abdij Maria Hart. Dit meeleven op het ritme van hun gebedstijden is een aparte ervaring. En biedt ook ons de mogelijkheid en ruimte voor ontmoeting met God en met elkaar.
Bedenk dat het klooster een oase van rust is middenin het centrum van Weert.

Elk dagdeel heeft zijn eigen bezinningsvorm. Zo starten we ’s morgens onder andere met een bezinningsworkshop, staat er ‘s middags een wandeling op het programma en gaan we ’s avonds op een creatieve wijze met een bijbeltekst aan de slag of op pelgrimage met een mandela meditatie. Tijdens ons verblijf kunnen we gebruikmaken van de bibliotheek, de recreatie / TV- kamer en de kloostertuin. Voor hen die behoefte aan wifi hebben, is deze gratis beschikbaar. Het weekend zal geleid worden door diaken Dick Vrijburg en Joke Laan.

De kosten voor dit kloosterweekend bedraagt € 132,50 per persoon en is ingevuld van vrijdagmiddag 13.00 uur t/m zondagmiddag 15.30 uur. Vertrek en aankomst vanaf Berkel.
Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen aan dit weekend. Overnachting / slaapplaats is op basis van twee persoonskamers met enkele éénpersoonskamers. Alle kamers hebben hun eigen sanitair. Ontbijt en diner worden geserveerd in de eetzaal. Vervoer is per eigen auto, waarbij de brandstofkosten gedeeld worden met de meerijders.

Opgave voor deelname is mogelijk per email: joke@laan-online.nl (voor 1 maart 2020).
Wilt u meer informatie over deze retraite, dan kunt u ook contact opnemen op dit emailadres.
Mochten de kosten voor u een reden of probleem zijn om niet mee te gaan, neemt u dan eventueel contact op met Diaken Vrijburg. We hopen op een spirituele ontmoeting.

diaken Dick Vrijburg en Joke Laan